Sine
  • Generation handball

FIF sætter eliteprojekt i søen

søndag. 31. maj - 2015 af Claus Sonne  | Foto: FIF Foto


Ubold har modtaget følgende fra FIF:

I FIF har vi i mange år kaldt os selv for en eliteklub. En lang og flot klubhistorie med masser af DM-medaljer og spillere udviklet til diverse U- og A-landshold har langt hen ad vejen understøttet denne overbevisning. I den forgangne sæson blev det da også til tre sæt DM-medaljer og flere optrædener i rødt og hvidt.

Vi må dog erkende, at der i håndboldens verden aldrig er tid til at hvile på laurbærrene. Flere steder i landet - særligt vestpå - er der gennem de seneste år sket en markant opjustering af arbejdet med de unge mennesker. Det har bl.a. kastet resultater af sig, der i manges øjne kan ses som decideret vestlig dominans.

I FIF har vi fantastisk mange dygtige børne- og ungdomsspillere, lige som vi også selv mener, vi står stærkt på trænerfronten. De talentfulde og hårdtarbejdende unge mennesker fortjener de bedst tænkelige rammer for at optimere deres individuelle håndboldudvikling. Derfor lancerer FIF nu talentprogrammet “FIF ELITE”.

Med “FIF ELITE” søger vi i høj grad både at fastholde og tiltrække unge spillere med en større opgradering af vores talentarbejde. “FIF ELITE” er et individuelt talentudviklingsprogram, hvor den enkelte spiller får de optimale rammer for udvikling. Programmet er for de særligt talentfulde og ikke mindst arbejdsomme spillere på U16 og U18, der er indstillet på at yde det ekstra stykke arbejde, det kræves for at udfolde potentialet.

- Vi giver den enkelte spiller nogle rigtig gode forudsætninger, vejledning og rammer for at optimere udviklingen. Det vil sige, vi hjælper talentet med at sætte dagsordenen og lave en individuel plan, som er skræddersyet den enkelte, fortæller Jesper Monrad, der er en drivkrafterne bag dette nye projekt i FIF, bl.a. sammen med tidligere dameligatræner, Morten Østergaard.

Med “FIF ELITE” øges både træningsmængden og antallet af tilknyttede personer for talentet. Projektet inkluderer blandt meget andet en personlig mentor for den enkelte spiller. Mentoren skal -udover at støtte talentet i den håndboldmæssige udvikling - hjælpe med at få skolegang og håndbold til at gå op i en højere enhed. Derudover byder “FIF Elite” også på en markant forøgelse af den fysiske træningsmængde, hvilket er et væsentligt udviklingselement, hvis vi fortsat skal skabe konkurrencedygtige spillere og hold.

- Vi vil udvikle talentet på hele paletten, både det fysiske, tekniske, taktiske og det mentale. Det vil vi sørge for ved at spilleren tilbydes en større kontaktflade af personer, der alle kan bidrage til hans eller hendes udvikling, forklarer Jesper Monrad, inden han slutter af:

- Det er selvfølgelig vigtigt at understrege at ingen spillere kommer nogle vegne i udviklingen uden at arbejde stenhårdt for sagen. Vi tilbyder rammerne, men spilleren skal naturligvis ofre en masse blod, sved og tårer for nå sine mål. Vi kan ikke garantere, talentet når til tops, men vi kan stensikkert give nogle rigtig gode forudsætninger for det.

Klubbens egne spillere kan søge om optagelse til “FIF Elite” eller blive indstillet af deres træner til det. Udefrakommende er dog mere end velkomne til at tage kontakt og høre nærmere om projektet.


Til toppen ↑