Claus Hansen: Følelser og fornuft

Efter debatten ovenpå udtagelsen af 02-drengene til Medielejren (se vores Facebook-side, hvor navnene på drengene er listet op), har Ubold bedt talentansvarlig Claus Hansen kaste lys over processen.

- Det er egentlig ret paradoksalt, at selvom der har aldrig været arbejdet grundigere med udvælgelsen af spillere end der bliver nu, har der aldrig været mere brok. Tidligere tog man til Iagttagelsesstævnerne og udtog en mindre gruppe spillere direkte til Talenttræningen. Nu er der lagt yderligere to led ind – træningsdag og medielejr – alene af den grund at gøre det mere retfærdigt for spillerne, fortæller Claus Hansen og uddyber.

- I år prøvede vi første gang at have talenttrænere fra Øst og Vest med både i Næstved og i Voel på træningsdagen for at kvalificere udtagelsen yderligere, der er således lagt store ressourcer i spillernes udvikling allerede.

- Desuden er der ingen tvivl om, at de spillere, der er fulgt bedst de seneste to år, er HRØ-spillerne, for talenttrænerne i Øst leverer et langt større arbejde end det, samarbejdsaftalen med regionerne foreskriver, siger den talentansvarlige.

Kritikken er nemlig gået på, at der er udtaget langt flere spillere fra JHF end fra HRØ og GOG til Medielejren. Men det giver god mening, siger Claus Hansen.

- Det ville da være mystisk, hvis der var lige så mange spillere udtaget fra HRØ som fra JHF, når der i sæsonen 2016-2017, dengang 02erne var andenårs U14, var 102 hold i HRØ og 256 i JHF (og 38 under FHF). Det er derfor jeg synes kritikken er helt forfejlet og helt uden belæg, det er følelser der kommer ud af tasterne, siger Claus Hansen og går videre:

- Vi har lige haft en sommerlejr med 20 HRØ’ere, 7 FHF’ere og 27 JHF’ere. Skulle jyderne så brokke sig over det? Husk vi er ansat af DHF for at varetage dansk håndbolds interesser!

Men det der bekymrer den talentansvarlige mest, er den store fokus på udtagelserne, der er i disse år.

- Jeg har for tiden fornøjelsen af at læse om udviklende og fastlåste tankesæt med udgangspunkt i blandt andet Carol Dwecks forskning.  Der står blandt andet, at ”det fastlåste tænkesæt sporer dig ind på, hvordan du bliver bedømt; det udviklende tænkesæt sporer dig ind på, hvordan du kan blive bedre”.

 

-          Pointen er i denne sammenhæng, at hvis man hele tiden jagter den næste udtagelse i stedet for at udvikle sig, så forløser man aldrig sit potentiale. Jeg er på spillernes vegne bange for, at der er for mange af dem der fejlagtigt mener, at de har succes, når de bliver udtaget – man har succes, når man lærer noget nyt og udvikler sig, siger Claus Hansen.