"Tuborg": Ligaudvidelse godt for talenterne

Fra den kommende sæson udvides HTH GO Ligaen og kommer op på 14 hold. Fra flere sider har der været udtrykt bekymring for, om den kendsgerning gør, at topholdene i ligaen vil "hamstre" talenter, der primært skal spille i de kampe, hvor topholdene møder bundholdene - kampe, hvor topholdene gerne vil spare stamspillere. Men sådan tror Flemming "Tuborg" Larsen ikke, at tingene vil udvikle sig.

- For det første, så tror jeg ikke, at det er de unge talenter, topklubberne vil satse på. Der er kommet flere penge i dansk damehåndbold, hvilket betyder, der kommer flere udlændinge til, og skal topholdene klare sig mod hinanden, er det ikke nok med unge talenter. Jeg tror, at man i stedet vil hente flere udlændinge, siger Larsen, der er DHF's talentansvarlige på pigesiden og tilhænger af den nye struktur.

Faktisk tror han, at den nye struktur vil løfte niveauet hos de unge danske spillere. 

- Som det er nu, har vi en række spillere, der med skiftet fra U18 og til 1. division rent faktisk går et niveau ned træningsmæssigt, i hvert fald når vi snakker tid. De hold, der rykker op i ligaen, er ganske enkelt nødt til at træne mere, hvis de vil være med i selskabet, og de skal også træne bedre. Altså et generelt bedre set-up. Det vil være med til at løfte de unge spillere, der rykker op, siger Flemming "Tuborg" Larsen og tilføjer:

- Desuden får vi nu en bredere bund i ligaen, hvor der vil være hold, der rent faktisk kan spille mod hinanden. Jeg tror altså ikke på, at det er specielt motiverende at gå fra nederlag til nederlag, som vi eksempelvis har set det med Ajax og Skanderborg i de seneste to sæsoner. Nu får de en håndfuld kampe, de har en chance for at vinde, og det udvikler altså.

Der vil dog med garanti være helt unge spillere i de såkaldte topklubber, og her har Flemming "Tuborg" Larsen eet fromt ønske.

- Jeg håber, at trænerne tør bruge deres unge spillere, også når det spidser til, så de ikke bare er med for at fylde bænk og holdkort ud. Det vil være godt for spillernes udvikling, lyder det.