Århus Håndbold U18-miljøet blomstrer

Århus Håndbold har udsendt følgende pressemeddelelse:

DHF har netop offentliggjort, at Århus Håndbolds talentchef, Simon Sørensen, tiltræder som U18-landstræner fra september 2018. Et job, han skal passe ved siden af sine forpligtelser i Århus Håndbold. 

Simon Sørensen har de seneste to år været talentchef i Århus og dermed både assistenttræner på Ligaholdet og cheftræner for Århus Håndbold U18 samt ESAA-træningen for de håndbolddrenge, der går i Aarhus Kommunes talentklasser. 

Trænergruppen omkring såvel Liga-holdet som U18-truppen vil tage over i det omfang, Simon Sørensen skal varetage opgaver som landstræner.

– Vi ønsker Simon tillykke med den nye opgave. Og vi tillader os at være lidt stolte over, at vi i århusiansk håndbold har en trænerkapacitet, der nu også har fået ansvaret for U-landsholdet. Det vidner om, at vi har et rigtig godt træningsmiljø omkring vores talenter, siger Jørgen Noes, formand for Århus Håndbold. 

Hovedpersonen selv ser også frem til de nye opgaver:

– Det er en stor og ansvarsfuld opgave, jeg nu påtager mig i DHF-regi, men jeg vil fortsat have fuldt fokus på mine opgaver i århusiansk håndbold. Vi har et fantastisk miljø med nogle talentfulde drenge, og de vil fortsat have min fulde opmærksomhed, siger Simon Sørensen. 

Faktisk er der i øjeblikket så meget medvind i U18-årgangen, at samarbejdsklubberne omkring Århus Håndbold U18 til denne sæson har etableret tre (mod normalt to) U-18 hold i Århus Håndbold-regi.

– Vi har i øjeblikket så mange talentfulde drenge, at vi har besluttet at åbne vores talenttræning for endnu et hold. Det betyder, at vi efter sommerferien vil have godt 40 U18-drenge i Århus Håndbold, fortæller Simon Sørensen. 

Klubberne bag Århus Håndbold U18, der tæller AGF, Skovbakken, HEI, Viby og VRI, har i løbet af sommeren arrangeret samtræninger for alle U18-drenge, så de spillere, der ikke kommer med i Århus Håndbold-truppen allerede har mødt tilbuddene i  nord- og syd-Århus.

– Vores mål er at så mange drenge som muligt fortsætter med håndbolden. Også selv om de ikke i første omgang har fundet vej til Århus Håndbold. Derfor har det været rigtig godt, at vi i sommermånederne har samtrænet med de lokale klubtilbud i nord og syd, siger Simon Sørensen. 

Trænerstaben i Århus Håndbold U18 er derfor også udvidet til den kommende sæson og vil foruden Simon Sørensen bestå af Sebastian Thorsen, Casper Brunsgaard, Kristian Olsen, Niels Guldborg, William Brændekilde samt Tobias Møller (fysisk træner).