Talentudviklingen af lokale ungdomsspillere styrkes yderligere, idet ØBG tilslutter sig U19-samarbejdet med Bjerringbro-Silkeborg, Bjerringbro FH og Silkeborg-Voel KFUM
Bjerringbro-Silkeborg, Bjerringbro FH og Silkeborg-Voel KFUM kører netop nu et succesfuldt samarbejde omkring U19 på tredje sæson. Fra næste sæson bliver ØBG en del af dette samarbejde, hvor klubberne tilbyder lokale, unge spillere et godt træningsmiljø og gode udviklingsmuligheder blandt andet under kyndig vejledning fra den nyansatte talentchef, Søren Fisker.
- Vi kan samle en større volumen af dygtige spillere, som træner sammen, og som gerne skal træne sig op til at blive en del af Bjerringbro-Silkeborg, Silkeborg-Voel KFUM og andre omegnsklubber, siger René Andersen fra Silkeborg-Voel KFUM.
- Med Akademiet og hele trænings-setuppet er der fokus på udviklingen for den enkelte spiller, og når vi gerne vil have dem med i toppen, hvor det er sjovest, er det jo også for at ruste dem til den videre færd som senior, siger han.
Et vellykket initiativ
Dennis Jensen fra Bjerringbro FH glæder sig over, at samarbejdet fortsætter:
- Jeg synes, at BSV U19 allerede har bevist sit store værd. Vi ønskede fra starten at lave et attraktivt tilbud for de lokale unge håndboldspillere, der kan konkurrere med miljøerne bygget op omkring de specialiserede håndboldefterskoler. Og vi må sige, at vi er lykkedes med at kunne holde de lokale talenter fra Bjerringbro og Silkeborg i nærområdet, og derfor er det glædeligt, at initiativet kan fortsætte.
Jan Hyldgaard fra ØBG er glad for, at klubben er blevet inviteret ind i det fælles U19-projekt:
- Vi har i år et U17-drenge-elite-projekt i klubben, som vi mener matcher noget af det bedste træningsmiljø i Danmark, og spillemæssigt kan vi matche de bedste hold i Danmark. Med invitationen ind i U19-samarbejdet med BSH, BFH og Silkeborg-Voel KFUM har vi fået den optimale progression for vores bedste spillere, og det er vi meget glade for og stolte over, siger Jan Hyldgaard.
- Samtidig ser vi det også som et signal til alle lokale klubber, at BSH, BFH og Silkeborg-Voel KFUM gerne vil samarbejde endnu mere på tværs og skabe en endnu større forankring op mod ligaherrerne og i lokalområdet,” siger han.
- BSH har en talentstrategi, som tilsigter, at der skal flere lokale spillere på ligaholdet, og netop vores trup består af mere end 20 lokale spillere, og de drenge, som kommer udefra er faldet rigtig godt til. Næste sæson laver vi ligeledes et U17-drenge-elite-projekt, og her er det glædeligt, at det via samarbejdsaftalen for U19 netop også bliver muligt, at vores U17-drenge kan træne og spille kampe opad, siger Jan Hyldgaard.
Bredden skal bevares
Ifølge Jan Hyldgaard går ØBG til opgaven med stor motivation, og klubben vil prøve at optimere det i forvejen flotte stykke arbejde, som BSH, BFH og Silkeborg-Voel KFUM har startet op.
- Som breddeklub må vi dog heller ikke glemme vores ophav, og derfor er det også vigtigt, at vi finder en løsning for de spillere, som ikke kommer i betragtning til de to elitehold i fællesskabet, siger han.
For René Andersen i Silkeborg-Voel KFUM er det også vigtigt at sikre, at bredden bevares i overgangene mellem holdene og fra junior til senior.
Det miljø og setup, vi laver her, er professionelt, og vi skal stadigvæk kunne rumme dem, der ikke ønsker at træne tre til fem gange om ugen, men som stadigvæk synes, at det er sjovt at spille håndbold på et lavere niveau.