21 nationer klar til at dyste i Generation Handball

140 ungdomshold og 35 seniorhold skal i aktion i Viborg fra på mandag

Mandag kan Jens Steffensen, direktør for Generation Handball-stævnet med base i Viborg trykke på startknappen for 2023-udgaven af det store internationale stævne. Og det bliver med 140 ungdomshold fra 21 nationer på startlisten.

- Vi er blandt andet meget glade for igen at kunne præsentere hold fra Asien, for både Kina, Macao og Hongkong er repræsenteret, selv om det er blevet dyrt at flyve, fortæller Jens Steffensen, der også kan sige velkommen - tikilluarit - til tre hold fra Grønland.

- Vi kan godt mærke, at stævnet i år kolliderer med Smukfest, for vi har næsten ingen hold fra Østjylland i år. Men det kommer forhåbentlig igen næste år, lyder det fra Jens Steffensen.

Målet er at nå op på 200 ungdomshold.

- Det tsger åbenbart lidt længere tid end håbet at komme op i gear igen efter corona, siger han.

Når der kommer hold langvejs fra, er der altid en risiko for, at noget går galt, og i år har et kinesisk U13-drengehold og et indisk U20-drengehold måttet melde fra på grund af visumproblemer.

- Så har vi nogle danske hold i de to kategorier, må man meget gerne henvende sig. Så finder vi ud af noget til en god pris, lover Jens Steffensen.

Samtidig med ungdomskampene kan man ganske gratis se 35 seniorhold spille træningskampe. På damesiden er blandt andet det franske storhold Metz med Kristina Jørgensen og Louise Burgaard i truppen, tyske Bietigheim samt Ikast og Viborg HK på plakaten. Hos herrerne tæller listen blandt andet  Bjerringbro-Silkeborg, TTH Holstebro, Skanderborg-AGF, Sønderjyske samt spændende HØJ fra 1. division.'

Du kan læse meget mere om stævnet på generation-handball.com.

 

Generation 24