4 jyske og 2 fynske klubber går sammen om træningsstævne for U14 drenge 1. division.

HEI, Ry, Skanderborg, IF Stjernen, GOG og Hørning er gået sammen

Følgende er underskrevet af trænerne fra
HEI, Ry, Skanderborg, IF Stjernen, GOG og Hørning:

De 4 jyske klubber Ry, HEI, Skanderborg og Hørning har sammen med de 2 fynske klubber IF Stjernen og GOG startet et træningsstævne op sideløbende med den normale turnering.

Tiltaget kommer på baggrund af, at der i år på både Fyn og Jylland er færre U14 drengehold i 1. division end det antal, der skal til for at lave puljer á 6 hold. Dette har desuden været en udfordring på Fyn i mange år.

Det betyder, at disse 6 klubber er havnet i 5 holds puljer og derfor kun får 8 kampe før jul i de respektive puljer.
Allerede tilbage i august måned så nogle af klubberne skriften på væggen og kontaktede JHF i håb om, at man kunne få de fynske hold med i jyske puljer, dermed ville alle være sikret det antal kampe, som man normalt ville have, samtidig med at niveauet på 1. division ville blive øget og dermed flere jævnbyrdige kampe.

Forslaget kom desværre for sent ind og kunne dermed ikke realiseres i denne sæson, men JHF er bestemt ikke afvisende for at lave en model som kan benyttes til kommende sæson hvor det så bliver i U15.

I stedet for er de 6 ovennævnte klubber gået sammen om en række træningsstævner hvor man mødes 2 søndage og spiller 2 kampe pr. dag á 2 x 20 min. Man spiller imod de klubber, som man ikke er i pulje med, så man ikke skal møde dem 3 gange på en halvsæson.

I weekenden blev tiltaget så afholdt for første gang, hvor efterskolen BGI Akademiet lagde hal til. Der blev spillet 6 jævnbyrdige kampe på et spillemæssigt højt niveau og alle holdene fik rigtig meget ud af deres kampe.

5 ud af 6 kampe endte med en målforskel på 1-3 mål, hvilket også viser at niveauet på holdene var meget lige.

For at dette initiativ skulle lykkedes har det været altafgørende, at JHF kreds 6 har vist velvilje i forhold til at påsætte dommere til kampene.

Samarbejdet omkring dette tiltag har været fantastisk på tværs af klubberne, hvor vi alle arbejder sammen for at sikre spillernes udvikling.

Vi ser alle sammen frem imod næste ”runde” som afvikles på Fælleden i Skanderborg, søndag den 16. december.


Generation 24