Aalborg-træner ønsker ny struktur

Kenneth Hedegaard fra EH Aalborg Ungdom giver her sit syn på turneringsstrukturen i den jyske 1. division for U16 piger.

Da man gik fra to puljer før jul til tre puljer før jul, var det med tanken om at få flere hold med i 1. division før jul. Det synes jeg var en god tanke - men om vi har fået flere dygtige spillere og har holdt flere spillere i lokalområdet, vil jeg ikke forholde mig til. Det jeg vil forholde mig til, er strukturen efter ombrydningen.

Strukturen har nu kørt i to år, og der er en tendens, som jeg synes vi skal kigge på. I både sæsonen 16/17 og 17/18 er det tydeligt, at holdene, som ender som nr. 3 eller nr. 4, selvsagt også er de hold der præger toppen efter jul, altså i de tre 1. divisionspuljer.

Der er desværre også en kedelig tendens: Der er alt for stor niveauforskel fra top til bund. For lige at give et eksempel, så er der 3 hold, som over 20 kampe har fået henholdsvis 1 point, 6 point og 7 point. Derudover er de tre 1’ere i puljerne efter jul, som klart bliver nr. 1 med maksimumpoint. På nær lige Viborg, som endte på 19 point. Min pointe er, at niveauet fra top til bund i 1. division er for stort. Jeg tror ganske enkelt ikke på, at det er specielt motiverende at spille 20 kampe og hente 1 point.

For mig handler det ikke om resultaterne, det handler om motivationen til at spille næste kamp, motivationen til at blive bedre - og det tror jeg, man profitere mest af ved at spille de tætte kampe og på et mere jævnbyrdigt niveau.

Mit eget hold har stået i en udfordrende situation, hvor vi har spillet kampe på højt niveau før jul og blev udfordret gennem 10 kampe. Efter jul skete så det, vi alle sammen vidste. Vi ramte fire oprykkere fra 2. div og nr. 6 fra vores egen pulje før jul. Det hele er selvfølgelig lavet ud fra en geografisk tanke. Endvidere valgte HEI/VRI at flytte om på deres hold, ud fra det perspektiv at få flere jævnbyrdigere kampe. Et perspektiv jeg sagtens kan forstå.

Mit forslag er at nr. 3 og nr. 4 i puljerne før jul mødes i en 1. division A pulje efter jul. Derudover skal nr. 5 og nr. 6 sættes sammen og parres med oprykkerene fra 2. division. Rent sportsligt er jeg helt sikker på, at det vil give en bedre turnering og flere tætte kampe, både for top og bund. Jeg ved, at jeg vil blive mødt med argumenterne om geografi og lange køreturer. Jeg er dog i den tro, at nr. 3 og nr. 4 før jul alle er hold, der går efter den eftertragtede ligaplads, hvor geografi ikke kan være et tema. Hvis jeg kigger tilbage, så ville puljen efter jul have set således ud:

Sæson 16/17 Viborg, TTH Holstebro, Randers, SK Århus, Skjern, Esbjerg

Sæson 17/18 Lystrup/skovbakken, Aalborg, HEI/VRI, Viborg, Horsens, Skjern

Så med tanken om flere tætte kampe for alle divisionshold, håber jeg man vil evaluere på strukturen.