Aarhus United klar til DM-finalen

DM-stævnet i Nykøbing blev indledt med en pæn overraskelse, da United slog Horsens

DM U19 piger, semifinale:
Horsens HH - Aarhus United 23-24 (11-12)
Mål Horsens: Freja Hauge 6, Ditte Tokkesdal 6, Sille Sorth 4, Sofie Simonsen 3, Anne Sofie Heilskov 2, Mathilde Vestergaard 2.
Mål: United: Kristina Fogh 7, Hannah Greve 4, Alberte Hovgaard 4, Julie Lilholt 3, Camilla Lundgaard 2, Sara Lilholt 2, Gerda Grundahl 1, Nicoline Sax 1..
Udvisninger: Horsens 2: (Sille Sorth 1, Freja Hauge 1). United 2: (Alberte Hovgaard 2)
Stillingen undervejs; 2-0, 6-3, 6-6, 11-12 (pause), 11-16, 13-16, 17-18, 20-19, 20-21.

Redninger: Mathilde Bisgaard 15, Natasha Schibler 17

Kampens spiller: Horsens: Ditte Tokkesdal. United: Natasha Schibler

Efter 60 uhyre intensive minutter er U19-pigerne fra Aarhus United klar til en lidt overraskende DM-finale. For efter tre gange i løbet af sæsonen at have tabt til Horsens, vandt aarhusianerne 24-23 i lørdagens opgør.

Det blev en kamp, hvor de to hold skiftedes til at have momentum. Horsens lagde klar bedst fra land med en 6-3 føring, hvor Mathilde Bisgaard i Horsens-målet var stærkst spillende, mens Freja Hauge havde fundet vejen gennem United-forsvaret.

United fik imidlertid skruet op for tacklingerne, og det gav kontakt ved 6-6. Her fik Hannah Greve og Camilla Lundgaard sat nogle fine bolde ind. Og United forsatte i en sådan grad, at holdet helt satte sig på Horsens. Kort inde i 2. halvleg førte United således hele 16-11. Men så gik holdet helt i stå rent offensivt.

Anført af Ditte Tokkesdahl og Sofie Simonsen åd Horsens af Uniteds føring og bragt sig foran 20-19. Derefter fik tilskuerne en helt lige afslutning, hvor United altså trak det længste strå, men hvor Horsens havde muligheden for at sikre sig finalepladsen.

Det var store plusser i bogen til United-keeper Natasha Schibler, der var tæt på 20 redninger, og til Kirstine Fogh, der med højre hånd scorede syv gange fra højre fløj.