Aarhus United U19 klar med stærkt set up til den kommende sæson

Niels Christian Pedersen får som cheftræner i den kommende sæson følgeskab af den tidligere ligapiller, Stine Qwist, samt målvogtertræner, Mads Andersen

Niels Christian Pedersen er også en del af Aarhus United U19’s trænerteam i år. Hans træner-CV er imponerende med en lang række succesfulde hold i både ungdoms- og seniorrækkerne. Derudover har Niels Christian sat sit præg på talentudviklingen – ikke blot i Aarhus – men også som DHF talenttræner i 25 år og som en del af lederteamet omkring A-Landsholdet. Han er desuden en efterspurgt instruktør på DHF’s og JHF’s trænerkurser, samt formand for DGI håndbold i Danmark.

Stine Qwist, der er kandidat i idræt og i øjeblikket i gang med DHFs divisionstræneruddannelse, kommer ikke mindst med sin egen karriere i baggagen. Som stregspiller var hun i flere år en del af SK Århus’ ligatrup. Som træner har hun stået i spidsen for 2. og 3. divisionshold, og er i øjeblikket konsulent i DGI samt selvstændig træningskonsulent.

- Vi er glade for, at det er lykkedes os at fastholde kontinuiteten fra det nuværende trænerteam og samtidig tilføre vores U19-hold en træner, der kommer med nye input, og som ikke mindst selv har været gennem hele rejsen fra talent til ligaspiller. Og så er det heller ikke nogen hemmelighed, at der længe er blevet sukket efter flere kvindelige trænere i det århusianske talentmiljø. Og det ønske kan vi nu indfri med Stine, lyder det.

Udover de to holdtrænere er Mads Andersen igen blevet tilknyttet som målmandstræner på både U19, HEI/VRI U17 og ESAA (morgentræningen), så Aarhus’ keepere får optimale udviklingsbetingelser i den kommende sæson.

 

Et stærkt talent- og træningsmiljø

Aarhus United U19 vil til den kommende sæson få en endnu stærkere tilknytning til såvel Aarhus United Liga samt divisionsmiljøerne i de tilknyttede Aarhus-klubber.

De to nuværende U19-trænere, Niels Christian Pedersen og Kasper Holmboe, har stor ære af, at der i år er skabt flotte resultater i U19-ligaen, en fantastisk teamånd og stærke bånd til resten af håndbold-Aarhus. Det er med andre ord lykkedes at finde en model for et udviklende og stærkt træningsmiljø for U19-årgangen, og det stærke fundament skal der nu arbejdes videre på.

Aarhus United Liga har i år haft fire U19-spillere på holdkortet, ligesom flere U19- og U17-piger fra samarbejdsklubberne deltager i ligaholdets træning.  Derudover træner U19-holdet i øjeblikket også sammen med AGFs og Skovbakkens 2. divisionshold samt HEI/VRIs U17-ligahold.

Klubberne omkring Aarhus United U19 har aftalt at udvide dette samarbejde til gavn for alle de piger fra U19-årgangen, der søger et træningsmiljø med fokus på talentudvikling.

De nye U19-trænere holder et første præsentationsmøde allerede nu på mandag kl. 20.30 i Skæringhallen, hvor alle er velkomne.

Følgende klubber i Aarhus står bag talentarbejdet i Aarhus United U19:

AGF

Brabrand IF

HEI

Lystrup IF

Stautrup IF

Skovbakken

Viby

VRI

Generation 24