Aarhus United Ungdom klar til næste sæson

Klubberne bag Aarhus United fortæller følgende:

Klubberne bag Aarhus United Ungdom præsenterede i går et stærkt set up for den kommende sæson.

Aarhus United præsenterede blandt andet svenske Claes Engelbrektsson (33) som ny cheftræner for U18-gruppen, der kommer til at bestå af to hold i den kommende sæson.

– Claes er valgt efter en grundig proces, hvor vi har været i dialog med mange kvalificerede kandidater. Valget faldt på Claes, som både har de håndboldfaglige kvalifikationer og kommer med et imponerende håndbold-CV i bagagen og samtidig deler vores ambitioner om at skabe et nytænkt talentmiljø i Aarhus, siger Thomas Stenholt, talentkoordinator i Aarhus United Ungdom.

Claes Engelbrektsson har selv spillet flere ungdomslandskampe for Sverige og har som træner i Sävehof høstet svenske mesterskaber i flere ungdomsrækker. Han har desuden været træner for U18-pigerne i norske Glassverket IF en enkelt sæson, og i indeværende sæson står han i spidsen for HEI’s 2. divisions herrer.

– Vi skylder derfor også HEI en stor tak for at ville ’slippe’ Claes, som er en populær og vellidt træner i Skæring, siger Thomas Stenholt.

Selv siger Claes Engelbrektsson om valget af Aarhus United Ungdom:

– Det er et ambitiøst projekt, som også har modet til at tænke i nye retninger for at skabe de bedste rammer for pigerne. Det tiltaler mig meget. Og så er jeg også faldet rigtig godt til i Aarhus, der er en dejlig by, siger han.

– Som træner er jeg ærlig, præcis, hård, men jeg er ikke typen der kommer til at stå og råbe af pigerne. Jeg tror på, at alle piger skal behandles forskelligt, og at en tilpasset og alsidig træning skaber det bedste grundlag for deres udvikling, siger Claes Engelbrektsson.

Aarhus Uniteds U18-hold spillede i går kvartfinale mod Fredericia i Elite Cuppen og med en sejr på 26-21 er Aarhus-pigerne nu som første hold klar til semifinalerne i årets cup-turnering. I forlængelse af kampen kunne pigerne fra det nuværende hold samt interesserede piger fra den nye årgang 01 ikke blot møde Claes Engelbrektsson. Her blev de også præsenteret for det set up, som Aarhus United tilbyder i den kommende sæson.

Klubfællesskabet byder på et udvidet talentmiljø med to U18-hold. Dels er der allerede i dag en stor gruppe 00-piger i og omkring Aarhus United og dels rykker et stort kuld talentfulde 01-piger fra byens U16-miljøer op til Aarhus United. Det betyder også, at trænerstaben udvides i den kommende sæson.

Martin Lellek, nuværende træner for Lystrup/Skovbakkens U16-piger, træder også ind i trænerteamet. Martin Lellek er i dag også ESAA-træner og har dermed et indgående kendskab til mange af pigerne omkring Aarhus United. Ikke mindst den store gruppe af talentfulde 01-piger, der rykker ind i U18-miljøet fra næste sæson.

Målmandstræner Mads Andersen og fysisk træner Morten Ørskov fortsætter i Aarhus United Ungdom og sikrer dermed kontinuiteten i det arbejde, der er sat i gang. Aarhus United er desuden i gang med rekrutteringen af yderligere en holdtræner til teamet.

Det nyetablerede Aarhus-fællesskab – Aarhus United Ungdom – kan dermed fejre 1 års fødselsdag med en god fødselsdagsgave. Fællesskabet, der foreløbig tæller otte klubber i Aarhus, er kommet godt fra start.

Aarhus United Ungdom omfatter også tilbud om morgentræning gennem ESAA (Elite Sports Akademi Aarhus), hvor trænerteamet fra U18- og U16-miljøerne er gennemgående. Derudover samarbejder klubberne om trænerudvikling og koordinering af indsatserne for klubbernes individuelle U16- og U14-miljøer.