Aarhus United Ungdom klar til sæsonen 2017/18

Efter nogle hektiske måneder er Aarhus Uniteds talent-setup nu klar til den kommende sæson. 

Og akkurat som hos liga-truppen i Aarhus United blæser der nye vinde i og omkring det Århusianske talentarbejde. I praksis betyder det, at moderklubber, Risskov Efterskole, Idrætshøjskolen i Aarhus og ESAA fremadrettet koordinerer arbejdet med de ældste pigeårgange. Samtidig vil der – trods de elitære ambitioner – blive skabt endnu bedre vilkår for alle håndboldpiger i byen, uanset niveau.  

I kølvandet på, at Århus United Liga nu har indgået aftaler omkring spillested, tøj mv, kan setup og rammer for U18-holdene nu også præsenteres:

Aarhus United U18 – hold 1 vil allerede fra den kommende sæson blive et særdeles spændende bekendtskab, og holdet stiler efter en ligaplads efter jul. Truppen består af en stamme af piger fra sidste sæsons U18-hold i SK Aarhus (DM-bronzevindere), HEI/VRI U18 1. div. og HEI/VRI U16-liga. Herudover vender et par af Aarhus-klubbernes ’udlånte’ efterskolepiger hjem. 

Det nye Aarhus United har imidlertid også tiltrukket nye spillere udefra. Blandet andet Jeanette Toft Hansen (nuværende U17-landsholdsspiller fra FCM) samt den slovenske U-landsholdsspiller Eva Ivana, der kommer til Aarhus i den kommende sæson.

– Det har naturligvis været svært i et helt nyt regi, at sige noget helt præcist omkring vores målsætninger for den kommende sæson, men efter de seneste tilbagemeldinger fra piger, der søger holdet, tør vi godt stile højt og melder os ind i kampen om ligapladserne efter jul, siger Jeppe Vestergaard, der er træner for det nye U18-hold. 

Sideløbende vil Jeppe Vestergaard være assistenttræner på Aarhus Uniteds ligahold. Dermed er koblingen mellem U18-talenterne og byens nye ligahold intakt.

– Vi vil utvivlsom se, at nogle af U18-pigerne kommer til at træne med ligaholdet i perioder. Netop for at sikre et stærkt, individuelt tilpasset talent-setup og en rød tråd i det, vi går og laver her i Aarhus. 

I praksis vil U18-holdet også komme til at få to ugentlige træningspas på Atletion, parallelt med Aarhus Uniteds ligahold og en af dagene sammen med AGFs 1. divisionsdamer. Et tredje haltræningspas kommer til at ligge i Skæring, hvor gruppen også får samtræningsmuligheder med moderklubbernes U16-hold. 

Aarhus United er tæt forbundet med ESAA, så alle piger med enten Team Danmark- eller ESAA-status for individuelt tilpassede træningsplaner.

 Ambitionen i Aarhus United Ungdom er også at etablere et hold 2 for at sikre et bredt funderet træningsmiljø samt på sigt den bedste overgang for førsteårs-spillere til talentmiljøet i Aarhus United. 

Moderklubberne bag Aarhus United U18 er: AGF, Brabrand, HEI, Lystrup, Skovbakken, Stautrup, Viby, VRI.