Aflyst påskecup koster dyrt i Holstebro

Der kan være udsigt til en markant kontingentstigning i HH90

Om få dage skulle Holstebro igen have summet af den helt særlige stemning det giver, når 4.500 håndboldspillere og deres pårørende indtager byen. Det sker ikke på grund af corono-pandemien.

Karsten Marcussen, formand for Holstebro Cup, der er Danmark største håndboldstævne, sætter her ord på, hvad aflysningen betyder for selve stævnet samt moderklubben HH90.

- Vi er meget kede af, at vi i 2020 må skuffe de mange unge håndboldspillere som havde set frem til, på tværs af klubber, lande og rækker, at skulle ud og bruge nogle fantastiske dage på fælles samvær og hygge, den del som giver sammenhold og respekt for hinanden. Det er disse oplevelser, der rækker langt ind i fremtiden – noget af det der gør, at vi fastholder dem som håndboldspillere.   

- Aflysningen har store økonomiske konsekvenser for både Holstebro Cup og moderklubben HH90, da cuppen er med til at finansiere den daglige drift, så det belaster økonomien højt fremadrettet.

- Holstebro Cup har momsfritagelse og skal derfor have tom kasse pr 31.12. hvert år, så der er ingen opsparing at tære af. Faktiske omkostninger i 2020 er 470.000 kr. ved nedlukning, og hertil skal lægges det manglende overskud fra stævnet.

- I HH90 skal kontingentet pr. medlem stige med 1.500 kr. for sæson 20/21, hvis økonomien skal rettes op. Dette vil uden tvivl få negativ indvirkning på antallet af medlemmer i klubben.

- I 2021 har Holstebro Cup 40 års jubilæum. Det ville være rigtig ærgerligt, hvis Holstebro Cup som minimum ikke får denne oplevelse med.

Generation 24