AG, Hald Ege og den gode energi

På en del af håndboldlinjerne på landets efterskoler finder man både tidligere og nuværende håndboldprofiler.

Det gælder blandt andet på Hald Ege Efterskole, hvor Ann Grete Nørgaard, en af de største profiler i det seneste årti i dansk kvindehåndbold, både underviser i håndbold, matematik og engelsk.

Erik Junker, skoledirektør på Hald Ege Efterskole, understreger, at man som sådan ikke går efter en kändiseffekt, når man ansætter sportsfolk som Anne Grete Nørgaard, fodboldtræneren Erik Rasmussen eller den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen – alias Kyllingen

- Vi ansætter ikke personale, fordi de er kendte, men fordi de har nogle evner, vi kan bruge, evner som er med til at gøre skolen bedre. Men jeg er da ikke blind for, at eksempel en Ann Grete Nørgaard er med til at tegne skolen udadtil, siger Erik Junker.

Ann Grete Nørgaard spiller som bekendt i Viborg HK, hvor hun i sidste sæson var ligatopscorer, og hendes ansættelse på Hald Ege Efterskole udspringer da også af det tætte samarbejde, der er mellem efterskolen og Viborg HK

- Det var vigtigt for os, at vi har en person fra Viborg HK tilknyttet skolen, og når man i Ann Grete, AG, oven i købet har en uddannet lærer, så var det jo oplagt. Og hun er et scoop, siger Erik Junker.

Generation 24

Passion og lidenskab

Ann Grete Nørgaard er kendt for sin store passion for håndboldspillet, der tit og ofte kommer til udtryk i de velkendte jubelscener under og hudløst ærlige kommentarer efter en kamp. Det mærker man også på efterskolen.

- Jamen, hun kommer med passion og lidenskab og viser, at hun virkelig vil vores elever. Og det er netop det, vi som efterskole gerne vil. Så på den måde er AG blevet en personificering på Hald Ege Efterskole, fastslår Erik Junker og sætter flere ord på venstrefløjen fra Viborg.

- AG er lig med energi. Og rigtig meget af det. På den måde er hun med sit enorme drive med til at flytte os alle, og hun kan på den front bare noget, som den ”almindelige”, dygtige efterskolelærer bare ikke kan på samme måde. Så ja, AG fylder meget, men hun gør det absolut på den gode måde.”

Perfekt kombination

For Ann Grete Nørgaard er det perfekt at kombinere sin håndboldkarriere med undervisningen på Hald Ege.

- Jeg får energi af at være her, for det er et fedt sted på så mange måder. Skolen vægter dannelsesidealet og det hele menneske meget højt, hvor jeg kommer fra en håndboldverden med stort fokus på det elitære og resultater, og hvor man i højere grad går på kompromis med tingene for at få slutproduktet til at gå op i en højere enhed. Og det er spændende og udfordrende at kombinere de to verdener, siger hun og fortsætter:

- Jeg har nogle rigtige gode kollegaer, men netop det, at vi kommer fra to forskellige verdener, gør, at vi på nogle punkter er meget forskellige og udfordrer hinanden på vores holdninger til, hvordan man skal gøre tingene. Jeg er meget ærlig, så vi får ofte nogle gode diskussioner. Men det er så fedt og giver mig rigtig meget både fagligt og generelt.



Klasseværelse og skruebold

Ann Grete Nørgaard understreger, at det for hende er vigtigt at vise eleverne, at hun vil dem.

- Det gælder altså uanset, om det handler om engelsk eller håndbold, om klasseværelset eller skruebolden. Jeg møder dem, der hvor de er, siger hun.

Du er vel mere kendt som håndboldspiller end som engelsklærer. Kan du mærke det på eleverne?

- Ha-ha ... Det er jeg vel. Og ja, det kan jeg måske i begyndelsen, og det giver nok noget respekt, at jeg er aktiv. Så ja, jeg fylder i begyndelsen af skoleåret nok noget mere på håndboldbanen end i klasseværelset. Men der går ikke så længe, før jeg bare er AG, uanset hvor jeg møder eleverne. Og det er bestemt også sådan, at det skal være.