AGF med elitesatsning med U15 pigerne til den nye sæson

Jes Nielsen skal træne en flok talentfulde piger

AGF Håndbold fortæller følgende:

AGF Håndbold har en helt unik U15 trup, og i den kommende sæson vil klubben satse stort på at give spillerne optimale forhold til at udvikle deres talenter. Derfor har klubben valgt at give spillerne optimale vilkår for elitehåndbold.

- Vi vil have 4 hold i den kommende sæson. 3 divisionshold og et hold i A rækken for på den måde at kunne møde alle spilleres ambitioner. Og nu har vi fået de rigtige trænere og træningsforhold til at føre den ambition ud i livet. Vi har længe ønsket at booste klubbens pigespillere, og nu er tiden moden, forklarer Morten Brendholdt, der som årgangsansvarlig har haft travlt med at få detaljerne på plads.

Ud over Morten Brendholdt, der har været ungdomstræner i AGF Håndbold i 10 år og har en baggrund som professionel håndboldspiller, har klubben netop ansat Jes Nielsen og Peter Conrad Grove til at sikre et ambitiøst håndboldtilbud til spillere der ønsker at se hvor langt talent og hårdt arbejde rækker og herved bidrage til tråden op mod Aarhus United U19/Aarhus United Liga både på kort og langt sigt.

Jes Nielsen har en lang spillerkarriere bag sig hos netop AGF. I øjeblikket er han ESAA træner, DHF talenttræner i Vest samt træner for U17 ligaholdet HEI/VRI, som vandt U16-DM sidste år. Derudover er han fungerende JHF instruktør, så det er en trænerkapacitet med stor engagement og rutine, som bliver tilknyttet pigegruppen.

Peter Conrad Grove er uddannet divisionstræner suppleret med kurser i idrætspsykologi. Han har mere end15 års trænererfaring med ungdomshold på divisionsniveau i blandt andet AGF og Odder. Peter er kendt for at være en dygtig strateg – evner han har med fra hans anden store passion - skak.

Christian Sommer fortsætter sin trænergerning i årgangen. Og Per Koch – et kendt ansigt i aarhusianske håndboldkredse er sportslig koordinator. Også en målmandstræner bliver knyttet til årgangen. Og en personlig træner, der i Team Danmarks træningscenter vil sikre den helt rigtige fysiske træning til hver enkelt spiller.

Opruster i Sydbyen

Jes Nielsen har haft bud fra flere andre klubber. Det er ikke et tilfælde, at han valgte AGF.

- For mig er det vigtigt, at også det sydlige Aarhus har et stærkt håndbold set up. Jeg har fulgt AGF truppen i flere år og må sige, at jeg er imponeret over spillernes seriøsitet og vilje omkring træning og kampe. Det er ikke et tilfælde, at 50 % af spillerne fra kreds 5 til det netop overståede kredsstævne var fra AGF. Det er en trup, der trods spillernes unge alder, har stor erfaring og modenhed med at vinde kampe på højeste niveau – både herhjemme og i udlandet.

Truppen har tradition for at komme hjem fra blandt andet Partille Cup og Norden Cup med pokaler og medaljer. Ud over de hjemlige divisioner, vil truppen også i den kommende sæson spille med i udenlandske turneringer.

- Vi håber med samarbejdet med det stærke trænerteam at kunne fastholde og tiltrække spillere på alle niveauer, og på den måde medvirke til at have flere ambitiøse håndboldmiljøer i Aarhus, siger Morten Brendholdt.

Der vil være informationsmøde i glasburet i stadionhallen 25. marts kl. 19 for såvel nye som gamle spillere og alle er velkommen til at kigge forbi og høre gruppens tanker om den kommende sæson.