Ajax København Sportsgymnasium er nu i gang

49 håndbold- og basketballspillere er en del af den første årgang

København har længe manglet et seriøst og ambitiøst tilbud, hvor idrætsudøvere på bedst muligt vis, kan kombinere sport og uddannelse. Nu har Ajax København, som de første, skudt gang i et projekt, der leverer integreret træning, skolegang samt kost og logi i en samlet løsning for håndbold- og basketspillere. Det skriver i en pressemeddelse, der lyder således:

Det er med en blandet potion ydmyghed og stolthed, at vi i Ajax, nu har åbnet dørene til Ajax København Sportsgymnasium (AKS).

Formand i Ajax, Flemming Thomsen udtaler følgende om åbningen af AKS:

- Det er et kæmpe projekt og der er blevet løbet vanvittigt stærkt det sidste års tid, så vi er naturligvis enormt glade for og stolte over endelig at være i gang. Vi er meget stolte af den elevtilslutning vi har fået. Når så mange unge, dygtige og ambitiøse idrætsudøvere har tilvalgt Ajax København Sportsgymnasium, må det være et tegn på, at vi har et attraktivt tilbud – hvilket selvfølgelig også forpligter. Men med det setup og de kæmpestore kapaciteter vi har tilknyttet på trænersiden, både på basket og håndbold, er jeg ikke i tvivl om at vi kan levere.

- Ligeledes er dette jo også en spændende tid for Ajax København, da åbningen af sportsgymnasiet har givet os muligheden for at udvide vores repertoire, og nu også tilbyde basketball. Det er vi selvsagt super tilfredse med, fordi vi også ser store muligheder i sporten. Samtidig er det ingen hemmelighed, at basketball, for os som oprindeligt ’kun’ værende en håndboldklub, kigger enormt meget mod basketball for at blive inspirerede og udfordret, da der er nogle helt naturlige ligheder spillende i mellem, hvorfor denne udvidelse kun giver mening for os.

- Jeg er meget stolt af projektet, og glad for at vi langt om længe har sparket dørene op!

De første AKS-elever er flytte ind på Valbykollegiet, hvor eleverne bor. Mandag havde de første morgentræning, og torsdag/fredag stod den så på første skoledag på Københavns åbne Gymnasium (KG).

Dennis Bo Jensen, som er cheftræner for Ajaxs Dameliga hold og en del af AKS-trænerteamet udtaler:

- Endelig er vi i gang. Jeg har personligt glædet mig til at være en del af dette spændende setup. Det var en stor fornøjelse at mærke spillernes gåpåmod og store træningsiver. Jeg tror på at vi kan få skabt en stærk kultur og dermed være med til at skabe fremtidens ligaspillere.

49 håndbold- og basketballspillere er en del af den første AKS årgang, hvor størstedelen er startet i 1g/1hf.

Mogens Weis, linjeleder på håndbolddelen, udtaler:

- Det er sindssygt fedt at mærke den interesse der har været på projektet. Vi har optaget flere AKS-elever end hvad vores oprindelige ambition var. Det har været nogle fantastisk gode første dage med morgentræning fra højeste hylde. Vores trænere og spillere har virkeligt givet den gas til både styrketræning, funktionel fysisk træning og individuel teknisk træning. Det er fedt når vi kan mærke at spillerne reagerer så positivt på det vores trænere leverer til dem. Det sportslige niveau er allerede godt – og med den indsats er jeg spændt på at se spillernes niveau efter det første år.

AKS-eleverne kan se frem til et år, hvor træningen bliver forestået af højt profilerede trænere, hvadenten de spiller håndbold eller basket. Her vil spillerne have op til 4 ugentlige morgentræninger som veksler mellem haltræning og styrketræning. Udover morgentræningen spiller håndboldspillerne alle i Ajax, hvor de spiller på enten U17, U19 eller seniorhold.

Generation 24