AJAX København vil tilbyde et af de mest attraktive elitemiljøer på drengesiden i København og omegn

Ansættelsen af den færøske landstræner Sonni Larsen som ny U19-cheftræner, talentansvarlig og assistenttræner for 1. divisions herrer i AJAX København, er første store skridt

AJAX København fortæller følgende:

Planen for AJAX København er klar. Den kommende sæson er startskuddet til en ny og massiv indsats for at styrke talentprofilen og elitemiljøet på drengesiden, særligt omkring U17, U19 og herresenior. Ansættelsen af den færøske landstræner Sonni Larsen som ny U19-cheftræner, talentansvarlig og assistenttræner for 1. divisions herrer i AJAX København, er første store skridt i den indsats.

AJAX København vil altid have en ambition om at gøre sig gældende på absolut højeste niveau, og det kræver en målrettet indsats, hvor udviklingen af de unge spillere er i højsædet og føres ud i livet med op- og nedtræning mellem U17, U19 og vores to herreseniorhold. De ældste ungdomsafdelinger i AJAX København er i dag både store og fyldt med masser af engagerede og talentfulde spillere, som har noget at træne op til: AJAX 1. herrer spiller solidt i 1. division, mens 2. herrer pt. fører 3. division, så målsætningen om oprykning til 2. division er indenfor rækkevidde.

AJAX København vil tilbyde det mest attraktive elitemiljø på drengesiden i København og omegn, hvor fokus i endnu højere grad vil være at dyrke en præstationskultur – herunder:

Vinderkultur – spillerne oplever succes ved at vinde og være en del af et vinderhold. På det niveau, der passer til holdet.

Udviklingskultur – de bedste spillere skal lære at træne mod udvikling både på det tekniske, taktiske, fysiske og mentale niveau.

Fastholdelse i håndbold – til at spille videre, i AJAX København eller en anden klub, både på højeste niveau, men også i 2. og 3. division. Vi vil arbejde på at spillerne skaber håndboldidentitet og nyder at være en del af det sociale, hvor håndbold fastholdes som en livsstil, hvor der er gode oplevelser både på og udenfor banen.

Spillere, som har ambitioner om at spille håndbold på højeste niveau, kan i AJAX København blive udfordret på alle niveauer. Der vil være op- og nedtræning i alle årgange i et professionelt setup med trænere, specialtrænere som fysiske træner og målmandstrænere, fysioterapeuter og alle de nødvendige faciliteter.

 

Trænerteams på U17, U19 og herresenior i den kommende sæson

Fra 1. maj 2019 vil trænersammensætningen omkring de ældste ungdomshold og herresenior være med struktur og spillerudvikling i højsædet.

Trænerteamet omkring U17-drenge er afdelingsleder Mads Lyhne og træner Nicolai Worsøe, som er godt rustet til at tage del i at styrke talentprofilen og elitemiljøet i denne årgang.

For U19-drenge bliver Sonni Larsen som cheftræner og talentansvarlig i samarbejde med assistent Patrick Nicolai Petersen ansvarlig for, at vi fortsætter den positive udvikling med vores talentfulde U19-drenge. I denne afdeling vil en del flere af drengene komme til at træne løbende med herresenior, noget vi sætter i gang allerede nu.

For at skabe lim mellem ungdom og senior og sikre god synergi og solidt indblik får både Sonni Larsen og Patrick Nicolai Petersen kombinerede roller. Sonni Larsen skal også fungere som assistent for vores 1. divisions herrehold, og Patrick Nicolai Petersen skal ligeledes være assistent på vores herresenior 2.

Cheftræner for herresenior 2, som ligger til oprykning til 2. division, bliver Mikkel Hyldebo Jensen. Det bliver en klar målsætning og spændende opgave for Mikkel Hyldebo Jensen og Patrick Nicolai Petersen at sikre, at vores herresenior 2 forbliver og stabiliserer sig i 2. division, med en fast stamme af seniorspillere.

På 1.divisons herreholdet har vi cheftræner Torben Nielsen, som har vigtig erfaring fra både håndboldligaen og 1.division, I samarbejde med Sonni Larsen og resten af trænerteamet skal Torben realisere målet om at komme i Håndboldligaen.

Generation 24