AJAX Københavns talenter udvikler sig i stærkt samarbejde mellem U19 og senior

Andreas Hylleberg og Magnus Larsen fortæller om overgangen til seniorlivet

Ajax København fortæller følgende:

Med en dagsorden, der lyder at bringe eliten tilbage til hovedstaden, sætter AJAX København målrettet ind for at udvikle talenterne på de ældre ungdomsårgange.

AJAX København vil derfor gerne invitere alle interesserede til åbent infomøde for kommende U19-drenge, årgang 00-01 i Bavnehøj Arena på fredag 1. marts klokken 18.30.

AJAX København vil løfte niveauet og forstærke platformen for talentudvikling og gerne i samarbejde med andre klubber – og vi er selv begyndt! AJAX København styrker synergien mellem U19 og seniorafdelingerne ved at satse på kombinerede trænerroller, og flere U19-spillere vil fremover blive inkluderet i den intense træning på 1. divisions herreholdet og herresenior 2.

To talenter fra AJAX København U19 har allerede gjort sig erfaringer med den målrettede træning. Venstre back Andreas Hylleberg og højre back Magnus Larsen har begge udviklet sig markant, og begge har fået debut på ungdomslandsholdet.

Andreas Hylleberg, årgang 2000, blev allerede i sidste sæson hevet mere op omkring herresenior 1 og fik også debut i 1. division. I denne sæson er det tydeligt, at Andreas Hylleberg har rykket sig både håndboldmæssigt og fysisk, og derfor har han også været fast tilknyttet 1. divisions herrer og er blevet en vigtig spiller for cheftræner Torben Nielsen. De kommende sæsoner kommer vi til at se endnu mere til Andreas Hyllebergs styrker på banen.

Andreas Hylleberg siger:
- Overgangen fra ungdomspiller til seniorspiller har været hård og svær, men også utrolig lærerig for mig indtil videre. Fysik spiller en kæmpe rolle i seniorhåndbold, da man møder spillere, der er fysisk stærkere end en selv og har flere år i bagagen. Det mentale i håndboldspillet er også blevet væsentligt sværere at forholde sig til, da det ikke ’bare’ handler om at skyde længere, forstå mig ret.

- Man lærer virkelig at lægge de ekstra procent i spillet, både fysisk og mentalt, i forhold til i ungdomsrækkerne. Det skal ikke forstås som, at man ikke skal give sig og yde i ungdomsrækkerne, men jeg har erfaret, at det kræver bare det ekstra som seniorspiller.

Andreas Hylleberg startede med at spille håndbold i TIK Taastrup og skiftede som førsteårs U16-spiller til AJAX København. Andreas Hylleberg har også haft et efterskoleophold på SINE. Andreas går på Gefion Gymnasium og er Team Copenhagen-elev.

Magnus Larsen, årgang 2000, har i denne sæson deltaget i en ugentlig træning med herresenior 1, og integrationen er i gang, samtidig med at Magnus spiller en vigtig rolle for U19-holdet. På den måde sikrer vi den rette udvikling omkring håndbolden og det fysiske for Magnus Larsen og forbereder ham på overgangen fra ungdomsspiller til senior.

Magnus Larsen siger:

- Det at kunne træne med seniortruppen er med til både at udvikle os som spillere, men også at holde os motiveret. For at kunne følge med i det tempo og i den fysik, der bliver lagt for dagen, kræver det, at man i hver aktion er 100 procent til stede. Det er både gældende fysisk og mentalt. Man kan ikke sløse sig igennem på nogen punkter, og det gør, at man får det maksimale ud af de aktioner, man er en del af. Jeg har fået meget ud af træning med herrerne.

Magnus Larsen kommer fra Rødovre hvor han også startede med at spille håndbold, og inden han skiftede til AJAX København som førsteårs U16, spillede han i TIK Taastrup. Magnus Larsen går på Brøndby Gymnasium. 

Fremadrettet har AJAX København en forventning om, at minimum 3-6 U19-spillere årligt skal kunne tage springet fra U19 til senior 1 eller 2.

Ajax København inviterer til infomøde for kommende U19 drenge

På fredag den 1. marts 18.30 inviterer AJAX København alle interesserede til åbent infomøde for kommende U19 drenge, årgang 00-01 i Bavnehøj Arena.

På mødet vil det kommende trænerteam Sonni Larsen og Patrick Petersen fortælle om planerne for den kommende sæson. Sportschef Mogens Weis vil også være tilstede og fortælle om strukturen, vi arbejder efter i klubben.

Der er mulighed for at blive i hallen efter mødet og opleve vores 1. divisions herrer spille hjemmekamp mod Køge Håndbold.

Generation 24