Aserbajdsjan og OL bliver en kæmpe oplevelse...

Tvillingerne Frederik og Thomas Arnoldsen glæder sig til at få fælles landskampdebut ved ungdoms-OL

Der stod Arnoldsen bag to af fornavnene, da Dansk Håndbold Forbund meldte ud, hvilke drenge fra årgang 2002/2003, der skal repræsentere Danmark ved ungdoms-OL i Baku i Aserbajdsjan fra 18.-28. juli. Både Frederik og Thomas Arnoldsen fra Skanderborg Håndbold er nemlig at finde i den danske trup.

Stregspilleren Frederik er et kvarter yngre, men med sine 2 meter 7-8 cm højere end sin tvillingebror Thomas, der er bagspiller. De har altid spillet håndbold sammen i Skanderborg, og på nær det seneste års tid, hvor Frederik har været elev på Brøruphus Efterskole, har de også altid boet sammen. Så de to nu 17-årige kender hinanden særdeles godt.

- Vi kender hinanden bedre end de fleste, både på og uden for banen, konstaterer Thomas, mens Frederik supplerer:

- Thomas ved bedst af alle, hvordan han kan spille mig, og jeg ved bedst af alle, hvordan jeg skal placere mig, når han har bolden.

Men når man er så meget, sammen, som I er og altid har været, kan man så ikke slide på hinanden?

- Helt sikkert. Fordi vi har spillet håndbold sammen, har vi ofte være sammen 24/7 og jo, vi skændes da også. Men det var nu mest, da vi var yngre, lyder det fra Frederik.

Stort at debutere

Hvad tænker I om at skulle landsholdsdebutere til et OL?

- Det er da kæmpe stort, og vi glæder os helt vildt. Det bliver rigtig sjovt at se, hvor vi står i forhold til de andre lande, og det bliver ekstra sjovt at skulle møde værtsnationen Aserbajdsjan, siger Thomas.

- Og så vil jeg sige, at det gør det ekstra stort at få debut i rødt og hvidt sammen med sin bror," kommer det fra Frederik.

- Det bliver også spændende at opleve et land, der er helt anderledes end noget, vi har oplevet før. Aserbajdsjan er ikke et sted, man kommer så tit, indskyder Thomas med et smil.

Store ambitioner

Frederik og Thomas var i sidste sæson en del af det U16-hold, der gjorde Skanderborg Håndbold til danske mestre, og tvillingerne har store ambitioner.

- Vi drømmer begge om at få ligadebut for Skanderborg, men vi ved godt, at det hverken er let eller kommer lige med det samme. Det handler bare om at klø på, fastslår Frederik, mens Thomas nikker.

De to har otte træningspas om ugen, heraf fire på halgulvet, og fra næste sæson flytter Frederik også ind i SHEAs lejligheder, så brødrene igen er samlet. Det glæder de sig til.

Det handler meget om håndbold, jeres liv. Hvordan er det?

- Vi kan godt li' det. Vi har vores bedste venner på vores håndboldhold, hvor vi har et tæt forhold og deler rigtig mange gode og store oplevelser. Så ja, vi bruger meget tid på håndbold, men vi elsker det, lyder det.

Generation 24