Atlason: Glæder mig til at se drengene i aktion

Den nye U19-landstræner kamp-debuterer 5. november

Når drengenes U19-landshold 5. november med Ajax som vært møder Sverige i en landskamp, er der første gang, at landstræner Arnór Atlason skal stå i spidsen for det hold, han har arvet efter Stefan Madsen. Og Atlason glæder sig.

- Jeg så drengene til en samling i august, og det var meget inspirerende at stå med en flok spillere, der suger til sig og gerne vil lære. Så jeg glæder mig meget til at se dem igen – og til at se dem i kamp. Det er spændende, hvordan vi får afstemt de forskellige ting, lyder det fra Atlason, der tilføjer, at overtagelsen af U19-landsholdet har været let.

- Den eneste ændring i set-uppet er jo, at jeg er kommet ind i stedet for Stefan. Ellers er det de samme folk, der er omkring holdet, og jeg er blevet klædt rigtig godt på af både dem og Stefan, siger han.

I sin aktive karriere, hvor han spillede for klubber fra Island, Tyskland, Frankrig og Danmark – og bl.a. for klubber som Flensburg og AG København – nåede Arnór Atlason 200 landskampe for Island og vandt både OL-sølv og EM-bronze i henholdsvis 2008 og 2010. Og han kalder det kæmpestort at spille på landsholdet.

- Jeg vil gerne videregive til U19-drengene, at det at spille på landsholdet er noget af det fedeste, de kommer til at opleve som håndboldspillere. Og ud over det sportslige er det også et sted, hvor jeg har grundlagt mange venskaber, der stadig holder. Så de skal huske at nyde det, siger Arnór Atlason.

Efter planen skal U19-drengene spille om EM i Celje i Slovenien fra 12.-24. januar. Spørgsmålet er imidlertid, om slutrunden bliver til noget pga. corona.

  • Lige nu arbejder vi hen mod, at vi skal til EM. Andet kan vi ikke gøre. Jeg er sikker på, at hvis vi kommer afsted, så er det 100 procent sikkert, men jeg er glad for, at det ikke er mig, der skal træffe en afgørelse, lyder det fra Arnór Atlason.

Til daglig er Arnór Atlason assistenttræner i Aalborg Håndbold, der har Stefan Madsen som cheftræner.

Generation 24