Bjerringbro-Silkeborg, Silkeborg-Voel KFUM og Bjerringbro FH fortsætter og styrker talentsamarbejdet

De tre klubber er blevet enige om at fortsætte det gode samarbejde omkring fælles U19-hold til den kommende sæson. Samtidig har de ansat Søren Fisker som talentchef

De første to sæsoner har vist, at det ved fælles hjælp har været muligt at etablere sig i toppen af ungdomsligaen. Individuelt er mange spillere i en meget positiv udvikling – blandt andet er fem spillere sendt til træning og turnering med U19- og U21-landsholdene her i april. Derfor giver det god mening at fortsætte det gode samarbejde omkring fælles U19-hold til den kommende sæson.

- Det glæder os, at vi med en forlængelse af samarbejdsaftalen viser, at klubberne står sammen om en fortsat udvikling af det tilbud, vi kan tilbyde de bedste og mest træningsvillige U19- drengespillere, siger Lars Møller, der ved siden af sit job som assistenttræner på herreligaholdet har lagt mange kræfter i ungdomsarbejdet.

Samtidig med den nye aftale om fælles BSV U19-hold har de tre klubber valgt at sætte yderligere fokus på talentdelen ved at ansætte Søren Fisker som ny talentchef.

 

Større sammenhæng på tværs af Midtjylland

Søren Fisker kommer fra en stilling som dameligatræner i Aalborg og har tidligere blandt andet arbejdet som fysisk træner for ungdomsspillerne i Århus Håndbold. Søren Fisker skal i samarbejde med Jens Steffensen og René Smed Nielsen stå for træningen af klubbens U19-drenge, men herudover får Søren til opgave at skabe yderligere fokus på talentudviklingen af drengespillere i området omkring Silkeborg og Bjerringbro.

Det vil blandt andet betyde, at Søren Fisker får opgaver i den daglige akademitræning i samarbejde med EliteSilkeborg, og dermed vil også U17-spillere i Silkeborgklubberne få en markant øget kontakt til BSV U19-projektet.

- Vi får en talentchef, der i sit daglige virke har tid til at skabe den sammenhæng, der skal til for at udvikle sig fra ungdomsspiller til et liv som seniorspiller, siger Lars Møller.

 

Imponerende CV trods ung alder

Med valget af Søren Fisker som ny talentchef får klubben en ung træner, der har vist store faglige kompetencer, og som på trods af sin unge alder allerede har erfaring fra ligahåndbold på seniorplan.

Søren Fisker har også selv aktiv erfaring fra herreligaen, hvor han spillede for Randers HH, da Bjerringbro-Silkeborg spillede mod dem for et par sæsoner siden.

- Udover de faglige kompetencer har vi lagt vægt på nogle gode personlige egenskaber. Det er vigtigt, at vores talenter møder støtte, dialog og stabilitet samtidig med, at de udfordres træningsmæssigt. Som en sidste vigtig detalje har Søren Fisker stor faglig viden omkring fysisk træning, hvilket vi ser som afgørende, når vi skal lykkes med at gøre ungdomsspillere fra Bjerringbro og Silkeborg klar til livet som seniorspillere, siger Lars Møller. 

Generation 24