Bredsdorff-Larsen: Drop 7 mod 6 i ungdomsrækkerne

7 mod 6-spillet hæmmer udviklingen af vigtige kompetencer, mener BSV-træneren

Med jævne mellemrum hører man argumentet om, at der skal spilles 7 mod 6 i ungdomsrækkerne på samme måde, som man må på seniorplan, altså 'uden trøje'. Argumentet er, at de unge spillere skal klædes på til at blive seniorspillere og voksenudgaven af 7 mod 6. Men spørger man Peter Bredsdorff-Larsen, cheftræner for BSVs ligaherrer, der er eksperter i 7 mod 6, er der flere ulemper ved at lade ungdomsholdene spille 7 mod 6 uden trøje.

- Indledningsvis vil jeg sige, 7 mod 6-spillet på seniorplan ofte er så meget sat i en fast struktur, at det dybest set tager 20 minutter for en nyoprykket seniorspiller at lære," siger Bredsdorff-Larsen og sætter flere ord på:

- 7 mod 6-spillet forhindrer unge spillere i at øve en række af de grundliggende kompetencer, vi gerne vil se hos en håndboldspiller. Der er dybest set tale om et spil for stærke stregspillere og deciderede skytter, mens den fintestærke spiller, kreatøren, ikke er ham vi vælger, når vi spiller 7 mod 6. Med andre ord diskvalificerer denne måde at spille på en række spillertyper, som vi har brug for, når vi spiller 'normal håndbold'.

BSV-træneren har ikke svært ved at pege på flere områder, der kommer i klemme, når der spilles 7 mod 6.

- Både kontra- og returløbsfasen bliver en helt anden. Krydsspillet er heller ikke aktuelt, konstaterer han og sætter en overskrift på 7 mod 6-spillet, som det spilles på senior-elite-niveau:

- Det er en resultatet-disciplin. Intet andet.

Generation 24