Cieslak: Meget mere end et DM

Oure Efterskole har lavet følgende interview med Jeppe Cieslak, der går på skolens håndboldlinje og snart skal spille U16 DM for GOG:

Oure ligger lige i hjertet af dansk håndbold. Derfor er det helt naturligt, at mange vælger at starte deres håndboldkarriere på Skolerne i Oure Sport og Performing Arts, hvor professionelle og ambitiøse undervisere står klar til at give de unge mennesker en høj faglighed og de bedste forudsætninger for at fordybe sig i deres sport. Samarbejdet mellem Oure og GOG har skabt et træningsmiljø, hvor både håndboldstjerner spirer på efterskolen og kostgymnasiet, og trænere bliver uddannet på højskolen.

Én af de elever som har valgt at bruge fire år på Oure Mark er Jeppe Cieslak, der lige nu går på Oure Efterskoles GOG-Oure U16-hold. Efter sommerferien fortsætter Jeppe Cieslak i GOG-Oures talentmiljø på Oure Kostgymnasium.

- Jeg er slet ikke færdig med Oure efter mit år på efterskolen. Det her er blevet mit andet hjem, og Oure Efterskole er med til at udvikle mig som håndboldspiller, men også som person. Jeg er klar til at tage på gymnasiet, og se hvor langt mit talent rækker, samtidig med at jeg tager en studentereksamen, fortæller Jeppe Cieslak.

Sydfynsk festdag

Både drengene fra GOG-Oure U16- og U18-holdet har igen i år spillet en flot sæson og kvalificeret sig til DM d. 29 og 30. april. Opgøret bliver denne gang spillet i Gudme, hvor Jeppe Cieslak og de andre spillere ser frem til den store opbakning på hjemmebane. Holdene består af nuværende efterskoleelever, gymnasieelever og kommende elever på Skolerne i Oure.

- Jeg har aldrig prøvet at være med til et DM, så jeg er meget overvældet over, at vi har kvalificeret os, og ikke tabt en eneste kamp i denne sæson. Det har givet mig meget selvtillid at vide, at jeg spiller på et af Danmarks fire bedste hold, fortæller en spændt venstrefløjspiller Jeppe Cieslak.

Men for Jeppe Cieslak er der så meget mere på spil end et DM.

- Jeg kunne mærke på mig selv, at tanken om ikke at skulle spille håndbold mere på Oure, og være en del af det stærke sammenhold, fyldte for meget i mit hoved, og det gik ud over mit spil. Derfor var jeg rigtig lettet og glad, da det hele faldt på plads, så jeg kan forsætte på kostgymnasiet efter sommerferien, fortæller Jeppe Cieslak og fortsætter:

- Mit mål er at blive ved med at udvikle mig til det bedre, så jeg kan spille på GOG-Oures U18-holdet, og senere træne med på GOG’s ligahold, for så at snuse til en landsholdsplads, men først og fremmest er målet at kæmpe en brag kamp sammen med mit hold til DM, slutter Jeppe Cieslak.