Claus Hansen: Bredde skaber man selv

U18-landstræner Claus Hansen satte tidligere på ugen navn på de 28 spillere fra årgang 00 og 01, der kort efter nytår samles i Løgumkloster og blandt andet møder Holland i to landskampe. Og nu sætter han ord på udtagelsen.

- Truppen på de 28 spillere er et godt eksempel på, hvor hurtigt det går i ungdomshåndbold. Vi havde 32 spillere i landsholdsaktion i sommers, men blandt de 28, der skal til Løgumkloster, er der 12 spillere, der ikke var med blandt de 32. Det skyldes skader, både i sommers og nu, men det skyldes også, at spillerne udvikler sig meget hurtigt i denne alder, siger Claus Hansen og fortsætter:

- Desuden tror jeg på, at bredde er noget man selv skaber, hvis man giver spillerne chancen og da vores opgave er at hjælpe så mange som muligt frem imod en seniorkarriere, så er det helt naturligt med en del udskiftning undervejs.

Truppen på 28 spillere tæller nogenlunde lige mange spillere fra de to årgange, men flest født i årets første måneder.

- Ja, den relative alderseffekt er tilsyneladende kommet for at blive, selvom vi i alle sammenhænge pointerer vigtigheden af at have tålmodighed med de yngste, så er ”skaden” oftest sket, når vi bliver præsenteret for spillerne ved Iagttagelsesstævnerne – fjerdekvartals-spillere er der desværre ikke mange af, fortæller Claus Hansen.

- Det bliver sådan, at der vil være 14 spillere, der spiller den første kamp mod Holland, og 14 andre der spiller den anden. De spillere, der på dagen ikke skal i kamp, træner normalt, forklarer Claus Hansen og sætter ord på, hvad han håber at få ud af samlingen.

- Vi skal ud og akklimatisere spillerne til det at spille internationale kampe. Vi kommer til at dække en del 5:1, så vi kan øve os i at arbejde på større rum end i 6:0.