Claus Hansen: Desværre let at udtage VM-hold

Det er ofte svært at sætte et landshold, men da U19-landstræner Claus Hansen og hans stab skulle udtage holdet til det kommende VM, ja så var det rent faktisk ikke så svær en opgave.

- Vi havde 19 mand med til vores turnering i Tyskland, men både Knud Ronau og Nichlas Graugaard gik i stykker dernede med henholdsvis en skulder- og en knæskade. Dermed var vi nede på 17 mand, og med fire venstre backs i truppen, så var der her, der skulle findes den spiller, der ikke skal med til VM. Til gengæld blev Andreas Magaard, der ellers var reserve på stregen, indlemmet i truppen, siger Claus Hansen.

Det var Esbjergs Niels Dahl, der endte med at blive fravalgt, og han får ros af Claus Hansen.

- Niels fik landsholdsdebut i Tyskland og gjorde det godt første gang, han blev testet på dette niveau. Jeg er sikker på, at han vil fortsætte den rigtige gode udvikling, han er inde i, i de kommende sæsoner, lyder det fra Claus Hansen.

Udvælgelsesprocessen blev også gjort lettere af, at spillere som Alexander Selmar, Mathias R. Pedersen, Anders Sell og Thomas Damgaard alle er taget ud af ligningen på grund af skader.

- Alt i alt betyder det, at vi står med 10 slutrundedebutanter til VM. Det har jeg godt nok aldrig prøvet før, og det er min 10. slutrunde, jeg skal med til. På den korte bane kan det have en betydning for holdet, fordi der kan mangle nogle slutrunde-rutine, men på den lange bane er det med til at udvikle endnu flere spillere, siger Claus Hansen.

Et element, der kan kompensere for den manglende rutine, er den kendsgerning, at GOG har hele otte mand med i VM-truppen.

- Og det er altså heller ikke noget, jeg har prøvet før, at halvdelen af et hold kommer fra samme klub. Det giver os en lille fordel, fordi der hurtigt kan blive sat en angrebsaftale op eller kittet noget sammen i forsvaret, siger landstræneren.

Det er i øvrigt lidt tankevækkende, at af de fire hold, der i sidste sæson spillede U18 DM, så er det kun GOG, der har spillere med til VM. Hverken HF Mors, Aalborg Håndbold eller Høj er således repræsenteret.

De 16 spillere, der skal til VM, er udtaget og deltager i SOC-turneringen i Norge senere på året - men der er et 'men'.

- Anton Laursen er med som spiller nummer 16, men hvis Jonathan Würtz, der er rykket op på U21-holdet, ikke skal fortsætte der, så overtager han Antons plads. Det er der helt rene linjer omkring, for der er ingen grund til at lave mere Robinson ud af det end nødvendigt, siger Claus Hansen.

Dermed ser VM-truppen således ud - med forbehold for en indskiftning af Jonathan Würtz:

1 Victor Bang, GOG

8 Bjarke Nybo Jørgensen, Fredericia HK

20 Frederik Hummelmose, GOG

11 Mathias Gidsel, GOG

2 Moussa Lihn Dembele, Århus Håndbold

15 Nikolai Vinther, Århus Håndbold

3 Emil Lærke, GOG

18 Jeppe F. Hauskov, TTH Holstebro

4 Andreas Magaard, GOG

19 Jens Dolberg Plougstrup, BSV

5 Marcus Rahbek, Fredericia HK

22 Lukas Jørgensen, GOG

6 Rasmus Meyer Ejlersen, Skanderborg H.

23 Frederik Hansen, GOG

7 Emil Jakobsen, GOG

24 Anton Laursen, Århus Håndbold