Claus Hansen: Glæder mig til DM

U19-landstræner og DHF-talentansvarlig på drengesiden Claus Hansen vil i weekenden være på plads i Gudme til U16 og U18 DM - og han glæder sig.

- Jeg glæder mig helt vildt til at se en masse kampe. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg meget glad for, at DHF forsøgsvis har delt DM op i køn og ikke i årgange, fordi der er rigtig mange, både trænere og tilskuere, der har en præference. Rigtig mange trænere har helliget sig enten talentudvikling af drenge eller piger og de får nu mulighed for at se dobbelt så mange kampe uden at skulle køre efter det.

- Desuden håber jeg, at det får mange af dem, der enten har spillet mod DM-deltagerne, eller skal spille mod DM-deltagerne i næste sæson lægger vejen forbi Gudme. Jeg tror ikke, at der bliver de samme trafik ind og ud af hallerne, som man nogle gange har oplevet. Og så gør det jo ikke noget for stemningen, at der er to lokale hold med, siger han.

I U16-rækken forventer Claus Hansen et DM med masser af fart over feltet og seværdig håndbold fra start til slut.

- Der er ingen af holdene, der kommer med den samme fysik, som man nogen gange oplever, og derfor forudser jeg masser af tempo i alle kampene. Ikast spiller hurtigt og seværdigt, de spiller på deres egne præmisser og kan ramme et imponerende topniveau. Skanderborgs spil er tydeligt præget af, at trænerne Andreas Oliver Møller Bjerre og Jesper Johannessen har stået i mesterlære hos Nicolaj Krickau. Det er et velsmurt kollektiv, der har et højt bundniveau og spiller med meget få fejl.

- Jeg spår med risiko for at ”lave en Bent Nyegaard”, at finalen bliver mellem GOG og Skanderborg. GOG har et bredt materiale, og det jeg er mest spændt på er faktisk, hvordan spillerne tackler eventuel modgang, for den har der ikke været meget af gennem sæsonen.

- TIK Taastrup skal være meget stolte over deres sæson resultatmæssigt. De har spillet sig til DM med et rent førsteårshold og de har klaret det uden en decideret målmand, hvilket har tvunget dem til at spille 7:6. Jeg tror, de kan få det svært til DM, men måske kan denne ”provokation” få dem til at løfte spillet til nye højder ...

Når gælder U18 rækken tør Claus Hansen godt udpege en favorit.

- Det ligger til GOG. De har et meget stærkt hold med stor kvalitet på alle positioner. Jeg forklejner ikke på nogen måde modstanderne, det er mere en ros af GOGs kvaliteter, hvor mange af spillerne har udviklet sig rigtig, rigtig fint i denne sæson. Det samme har deres modstandere HF Mors, der har spillet en meget solid sæson, men desværre er blevet hårdt ramt af skader op til DM. Mest ærgerligt er det naturligvis for de ramte spillere, men også for alle omkring HF Mors og for stævnet som helhed. Men de kan slås, så måske leverer de en overraskelse?

- Aalborg vandt i U16 for to år siden og de holder stadig højt niveau. De er godt sammenspillede og har nogle individualister, der på dagen kan sætte deres præg på kampen og gøre dem farlige for enhver. Jeg gætter på en sejr til Aalborg i semifinalen mod HØJ, selvom sjællænderne virkelig har lagt på deres niveau over de sidste to sæsoner. Det glæder mig, at de er blevet honoreret med en DM-, for det fortjener de. Jeg synes, deres spil hænger rigtig fint sammen, og selvom jeg tror, de får svært ved at komme i finalen, tror jeg godt de kan komme hjem med metal.