Claus Hansen maner til besindighed

Der er netop udtaget 32 drenge til de to første landskampsture for årgangene 00 og 01, og det får følgende ord med på vejen af Claus Hansen, DHF's talentansvarlige på drengesiden, der sammen med talenttrænerne udtog spillerne i forbindelse med sommerlejren.

- De drenge, der er udtaget, samt deres trænere, klubber og familiemedlemmer, skal være glade for og stolte over udtagelsen, men det er altså vigtigt at bevare jordforbindelsen. Det er de voksne relationer omkring spillerne, der skal hjælpe spillerne med at sætte tingene i perspektiv og holde snuden i sporet, siger han og uddyber:

- Processen med det yngste landshold er meget, meget dynamisk, fordi spillerne stadig er i en meget tidlig fase af deres håndboldliv. Jeg vil gerne endnu engang understrege, at det ikke er før spillerne bliver seniorer, at det er muligt at spå om deres karrieremuligheder. Sammenligner man spillernes potentielle karriere med et maratonløb, så har løbslederen altså ikke engang affyret startskuddet endnu.

Den første landsholdstrup er endnu ikke en realitet, det bliver den først efter den første reelle landsholdssamling, der finder sted i Sakskøbing i uge 43.

Claus Hansen bruger det nuværende U19-landshold, hvor spillerne er fra årgang 98 og 99, som sammenligningsgrundlag.

- På det U19-landshold, der snart skal spille en turnering i Lübeck, var 10 af de 18 udtagne spillere IKKE med, da man udtog de første 32 spillere for to sæsoner siden til turneringen i Frankrig og Ungdoms-OL. Udvikling foregår i ryk, og derfor kan der ske utrolig meget på kort tid. Det er meget magtpåliggende for os i talenttræningen og omkring det yngste ungdomslandshold at holde tragten så bred som mulig, for spillernes forudsætninger for at præstere er meget forskellige. Nogle er født i første kvartal 2000, nogle er født i fjerde kvartal 2001 og på samme måde har nogle spillere en væsentlig højere træningsalder end andre i årgangen, siger Claus Hansen, der understreger, at han på ingen måde er ude på at fjerne glæden over udtagelsen.

- Nej, nej, på ingen måde. Man skal huske at glæde sig over opturene og lære af nedturene, siger han.