Claus Hansen om DM: Bedre søndag end lørdag

U19-landstræner og talentansvarlig Claus Hansen tilbragte weekenden i Gudme til drengenes DM i U16 og U18, og han var vidne til to meget forskellige dage.

- Spillet var generelt mere frigjort om søndagen, der kom mere fart over feltet, håndbremsen blev sluppet og holdene fik vist, hvorfor de var med til DM. Lørdagens kampe blev i min optik præget af, at flere af favoritterne tidligt afgjorde kampene og derfor kunne skifte meget ud og spille lidt på cruise control.

- En meget fornuftig beslutning, men ikke altid det, der som neutral tilskuer giver de mest intense oplevelser. Den eneste spænding, der opstod, var i Skanderborgs kamp mod TIK Taastrup i U16, hvor sjællænderne klogt fik trukket tempoet ud af kampen og fik den afviklet kampen på deres præmisser.

Guldmedaljernes placering kan der ifølge den talentansvarlige ikke sættes en finger på. GOG U16 pumpede ganske enkelt Skanderborg for ressourcer.

-Carsten Langager brugte sin brede bænk i en flot udskiftningscyklus, der satte Skanderborg under maksimalt pres gennem hele kampen. Det virkede næsten kun som et spørgsmål om tid, hvornår Skanderborg, der om lørdagen havde brugt flere kræfter end GOG, blev nødt til at kapitulere, siger Claus Hansen og fortsætter:

- Når jeg ser på U16 turneringen som helhed, ingen nævnt – ingen glemt, så savnede jeg potentielle seniorkompetencer. Det er vigtigt for spillernes fortsatte udvikling, at de lærer at dække med mere dybde i 6:0, hvis man vil dække 6:0. Allerede i U18, hvor skytterne bliver dygtigere, kan man ikke dække så fladt ,som flere af holdene praktiserede det i weekenden.

Apropos skytter, så er det vigtigt for bagspillerne, at de får forfinet deres skudvåben de kommende år.

- Når spillerne bliver større, bliver rummene mindre, så er det helt afgørende, at man kan aktivere forsvaret, fordi forsvarsspillerne ved, at man kan hugge bolden i kassen, hvis de ikke kommer frem. Og skudstyrke har ikke nødvendigvis noget med størrelse at gøre, det drejer sig lige som så meget andet om træning, at man får lov til at skyde, selvom det ikke lykkes hver gang, fortæller Claus Hansen

GOG historisk stærke

Mathias Albrektsens U18 hold indfriede forventningerne og spillede to flotte kampe. Aalborg Håndbold kæmpede det bedste de havde lært, men var oppe mod overmagten.

- Jeg skal grave lidt i hukommelsen for at finde et U18 hold med så mange dygtige individualister som GOGs hold rummer, og selvom flere spillere var under niveau i weekenden, så er der bare andre der træder i karakter. Måske kan det rent faktisk være en fordel for GOG-spillernes individuelle udvikling, at de ikke bliver presset så meget i turneringen? De har mere luft til at eksperimentere med detaljerne end de jyske spillere, der grundet turneringsformen er under pres hele sæsonen igennem, siger Claus Hansen.

Til sidst deler Claus Hansen også roser ud til en klub, der slet ikke var med til DM.

- Jeg kan ikke lade være med at bide mærke i, hvor mange spillere der har trådt deres barnesko i Roskilde Håndbold. Det er en klub, der skaber fundamentet for udviklingen af mange dygtige spillere, lyder det anerkendende fra Claus Hansen.