Claus Hansen: Tæt på at blive dyre lærepenge

Det var en lettet Claus Hansen, Ubold talte med efter åbningskampen mod Egypten, som Danmark vandt 29-28.

- Jeg er meget glad for, at vi red stormen af og vandt kampen, en kamp vi burde havde lukket tidligere, ingen tvivl om det.  Man kan på forhånd snakke alt det, man vil om eksplosive typer, der sælger sig dyrt i duellerne, er dygtige til at trække angrebsfejl og er uhyre farlige i medgang. Det er erfaringen på egen krop, der tæller, og jeg skal love for, at spillerne efter kampen havde stor respekt for modstandernes individuelle kompetencer, fortæller landstræneren tilbage på hotellet.

- Hvis vi kan lære af de fejl vi begik i dag, og tage det med som ballast videre i turneringen, så var kampen yderst værdifuld. Hvis ikke, så får vi det svært tidligere, end vi håber på. Vi skal lære at gøre umage i alle situationer, vi skal undgå de unødvendige udvisninger, og vi skal tage duellerne højere i banen, evaluerer Claus Hansen og fortsætter: 

- Når det er sagt, så fik vi alle mand i aktion, og det er rigtig vigtigt, at alle kom i gang og fik mærket stemningen og atmosfæren. Vi har mange dygtige spillere, der skal vænne sig til spille mindre end hjemme i klubberne. Det er sundt nok at prøve, at man skal udnytte sin spilletid effektivt og fokusere på håndværket, inden seniortiden kalder. Skruebolde giver ikke nødvendigvis street credit på et seniorhold, det gør hårdt arbejde og helhjertet indsats - det samme gør sig gældende her i Georgien. 

Han kan samtidig fortælle, at Victor Bang ingen gener har efter bolden i hovedet og at Andreas Maegaards fod efter omstændighederne har det fint. Bjarke Nybo er hårdest ramt og måtte omkring sygehuset for at blive syet med et enkelt sting.