Comeback efter 2,5 år: Thor er tilbage

Skanderborg Håndbolds Thor Christensen frygtede flere gange, at det var slut med at spille håndbold. Det var det ikke.

I sommeren 2018 vinder det danske U18-landshold for drenge bronze ved EM i Kroatien. I forbindelse med slutrunden bliver der udtaget et All Star-hold, og på stregen finder man Thor Christensen fra Skanderborg Håndbold. Men glæden var relativt kort, for i den første turneringskamp efter slutrunden går Thors venstre skulder af led. Det viser sig, at skaden kommer til at holde ham ude i 2,5 år.

5. maj, da Skanderborg hjemme møder Holstebro i slutspillet, gør Thor comeback. Det sker efter to operationer og tanker om, at karrieren kunne være slut nærmest inden, den gik i gang.

- Jeg har flere gange tænkt, at nu var det slut. Og indimellem har det bare været noget l... Heldigvis har jeg haft en kæmpe opbakning. Både fra min familie, spillertruppen, trænerne og ikke mindst den fysiske stab i klubben, altså Kathja (Rasmussen, fysioterapeut, red.), Andreas (Kjærgaard Christensen, fysisk træner, red.) og Thomas (Cortebeeck, fysisk træner, red.) Og så har min holdkammerat Marcus Mørk, der selv har haft skulderproblemer, været en kæmpe inspiration, fortæller Thor.

Der er flere årsager til, at det har taget så lang tid for Thor at få comeback. Egentlig regnede han og lægerne med, at den første operation, foretaget i Silkeborg, var gået godt. Men et halvt år efter indgrebet stod det klart, at skulderen ikke var i orden. Derfor gik turen igen til Silkeborg og derfra videre til Skejby - med en indbygget ’coronaforsinkelse’.

- På Skejby mødte jeg en kirurg, der sagde, at jeg skulle stoppe med at spille håndbold, fordi skulderen er for slidt. Men jeg følte, at hun havde så lidt styr på det, at det kunne jeg ikke bruge til noget. Hun skulle ikke stå med min håndboldkarriere i hænderne, så med hjælp fra Kathja fandt jeg frem til Sten Bo Kalms i Viborg. Han har enorm erfaring med sportsskader og valgte at gå ind i leddet og kigge. Her fandt en masse ’tjavs og ukrudt’, så skulderen blev støvsuget og renset, så leddet er rent. Og i dag mærker jeg ikke andet end almindelig træthed, lyder det fra Thor.

Så hvordan var det at få comeback?

- Jamen, det var en megafed fornemmelse. En milepæl for mit vedkommende. For det kunne lige så godt have været slut. Som sagt, så havde jeg tænkt tanken flere gange. Det har været svært at være en del af holdet, fordi jeg ikke har følt, at jeg har kunnet bidrage med ret meget, før jeg begyndte at kunne træne med på banen.

Hvad så nu?

- Jeg er på kontrakt i Skanderborg Aarhus Håndbold i næste sæson, så det gælder om at overbevise klubben om, at jeg skal fortsætte. Og så glæder jeg mig bare vildt til at komme i gang for alvor. Både fordi jeg er skadefri, og fordi det er vildt spændende med de store navne, der kommer til den danske liga.