Corona slukkede Jakobs VM-drøm

Ajax-spilleren håber på ny mulighed

VM-drømmene er forduftet for Jakob Rysgaard Christiansen, til daglig højreback på Ajax Københavns U17-hold, i og med, at USA har været tvunget til at melde afbud til turneringen i Egypten pga. corona. Jakob har amerikansk statsborgerskab, deraf udtagelsen til USA's landshold.

- Det hele er gået fra at være mærkeligt og til bare at være trist. Jeg er ked af, at jeg ikke skal spille VM, siger Jakob fra hjemmet i København.

Corona-tilfældene væltede ind over det amerikanske landshold under en træningslejr i Danmark. Jakob har dog ikke været smittet. 

- Os, der ikke blev testet positive, var sådan halvisoleret, hvor vi fx kunne spise sammen i kantinen. Og efterhånden, som folk blev testet positive, blev det klart, at der ikke blevet noget VM for os, og så blev vi sendt hjem.

Jakob kalder oplevelsen for rigtig fed. Men han erkender blankt, at det havde været det allerfedeste at stå på banen i Egypten.

- Jeg ved godt, at vi havde fået det svært, men det havde været en kæmpe oplevelse for hele holdet. Uanset hvad, har det været en stor oplevelse at møde nye mennesker og ikke mindst at træne to gange om dagen, fortæller Jakob og tilføjer:

- Der er ikke andet for end at håbe, at jeg stadig er i spil til den næste træningslejr, der ligger i april. Der er VM igen i 2023, og det kunne være fantastisk at være med der.

Hjemvendt til Ajax har han fået nogle dages fri, inden der skal tages hul på den virtuelle træning.

- Men jeg skal selvfølgelig se VM-turneringen, og jeg håber, at Danmark går hele vejen, lyder det fra Ajax-spilleren.

Generation 24