Danmark til VM med tre keepere

På dhf.dk sætter Flemming "Tuborg" Larsen ord på den trup, han har udtaget til U18 VM:

- Vi har skulle vælge mellem mange potentielle spillere til truppen, hvorfor der mere er tale om tilvalg fremfor fravalg af nogle. Det var bestemt ikke nogen nem udtagelse. Rigtig mange spillere har udmærket sig på fornemmeste vis,” fortæller han og fortsætter:

- Vi har valgt, at tage tre målvogtere med til denne slutrunde. Det er noget nyt, men også et udtryk for at der er mange spillere på et højt niveau. Vi har valgt ud fra en blanding af individuelle kompetencer og gode præstationer. Samtidig ønsker vi, at få skabt en god variation af spillere i truppen. Vi har allerede givet 35 spillere i denne årgang slutrundeerfaring, hvor vi til denne slutrunde eksempelvis også har fire slutrundedebutanter med. Det er et meget positivt tegn.  

Truppen samles næste gang i Ishøj d. 20. juni, hvorefter turen går til Rumænien. Her venter der de danske U18-damer tre stærke modstandere.

- I Rumænien pudser vi formen af, hvor vi skal have forskellige individuelle spidskompetencer i spil. Vi samtidig også skal have styrket vores kollektive styrke mod gode mandskaber. Dernæst venter der også nogle forhåbentlig givtige kampe i Sverige inden VM løber af stablen, siger Larsen til dhf..dk