Danske Hjalte er i aktion mod verdens bedste

18-årige Hjalte Nordquist Clausen spiller for San Francisco CalHeat

I disse dagen spilles IHF-turneringen Super Globe, der kan kaldes VM for klubhold. Med i turneringen er blandt andet SC Magdeburg, Kielce, Barcelona og Füchse Berlin. Hold, der er spækket med danskere. Men også 18-årige Hjalte Nordquist Clausen fra Danmark er med - han spiller nemlig for den amerikanske mester San Francisco CalHeat.

Ubold har fået Hjalte til at sætte ord på sine forventninger. Det skal med, at Hjalte & Co. fik en ordentlig snitter i den førte kamp, hvor modstanderen var Kielce.

Jeg er sikker på det bliver en helt unik håndboldoplevelse. 

- Vores hold i USA er sammensat af mange nationaliteter og vi har et rigtig godt sammenhold. Holdbolden i USA er meget anderledes end i Danmark, man har ikke på samme måde en turnering, men arbejder frem mod et Nationals som afgør hvem der bliver mester, National Champions. Siden sæsonstarten i september 2022 har vi spillet turneringer i Minneapolis, Chicago, Denver, Phoenix, San Francisco og Spokane. Efter vi blev mestre var vi til Super Globe Qualifier i Puerto Rico hvor vi mødte hold fra Mexico og Puerto Rico.
Mine forventninger er blandt andet at få en masse erfaring med mig videre. Vi er uden tvivl underdogs i Saudi Arabien og vi får det svært i langt de fleste kampe. Men vi har forberedt os godt og er klar til at give den alt hvad vi har, og vi vil gerne vise at håndbolden så småt er på vej frem i USA. Vi er bl.a. kommet i pulje med Kielce, og jeg tænker, at vi får en håndbold-lektion når vi møder dem. Jeg glæder mig især til, at blive målt imod de bedste og suge til mig og få inspiration og erfaring. 
Jeg går ydmyg til opgaven, men har tænkt mig at kæmpe og yde alt hvad jeg kan. Det er uden tvivl nogle af de bedste spillere i verden jeg skal være sammen med i en uge.
Hjalte har spillet i Dybbøl IU, siden han var 9 år, han har undervejs været en del af STA (Sønderborg talentakademi), kredstræningen og en enkelt DHF U17 samling. Inden han flyttede til USA, var han på Sportsefterskolen Sine.
Generation 24