Man bør overveje, om både bold og bane er for stor i U10-rækken. Det siger Søren Baadsgaard, talent-områdeleder i DHF, efter at have set nogle U10-pige kampe.
- Man kan selvfølgelig ikke skære alle over en kam, men jeg kan konstatere, at mange U10-piger ikke er i stand til at kaste bolden ind til målet med kraft bag. Og selv et straffekast kan kaldes for en stor chance," siger Søren Baadsgaard og fortsætter:
"jeg kan se, at mange af spillerne har hånden vandret under bolden, og det gør det godt nok svært at lave den rigtige, tekniske indlæring. Det er også meget svært at lave en finte, når man skal have begge hænder på bolden."
Søren Baadsgaard peger på, at problemet kunne afhjælpes med at lade spillerne bruge samme bold, som der bruges i U8-rækken, altså en mindre og blødere bold, som det er lettere at holde om.
Også banens størrelse bør der kigges på, mener Søren Baadsgaard.
- Det er ikke fremmende for noget, at 20 procent af en kamp går med at transportere bolden fra den det ene målfelt og til det andet. Det er altså ikke det, børnene synes er sjovt. Hvis man gjorde banen kortere, kunne man skære meget af "transporttiden", hvilket vil give flere angreb, der jo er det sjoveste i den alder," siger Søren Baadsgaard og peger på, at DGI har haft stor succes med Max. Totalhåndbold, hvor der spilles på en mindre bane.
- Håndbold er verdens mest fantastiske spil, men mon ikke vi kan gøre det endnu mere fantastisk, spørger Søren Baadsgaard.