DHF-ansættelser "ryster posen"

Med ansættelsen af Simon Sørensen og Bo Tolstrup som henholdsvis U18-landstrænere og talentansvarlig på drengeside har DHF fundet de to personer, der skal erstatte Claus Hansen, der fratrådte begge stillinger pr. 1. juni.

Og DHF's sportschef Morten Henriksen er rigtig godt tilfreds.

- Jeg er glad for de to ansættelser, men også spændt. Sådan er det, når man skifter nøglepersoner ud. Og det, at vi nu står med to frem for en person på de to positioner er jo også nyt, siger Morten Henriksen og tilføjer:

- Det er vigtigt at forny sig. Der er ingen, der siger, at de der fungerer godt nu, også fungerer godt om fem år. Og uden fornyelse bliver vi overhalet.

Der var i alt 16 ansøgere til de to stillinger, hvor nogle ansøgere søgte begge stillinger, mens de fleste blot søgte den ene.

- Vi havde et godt felt at vælge mellem, og der er nogle ret kvalificerede folk, der end ikke var blandt de seks, der kom til samtale. Og vi har selvfølgelig været gennem en grundig proces op til ansættelserne, siger Morten Henriksen.

Simon Sørensen kender de fleste nok fra Skive og Århus Håndbold. Til gengæld er det nogle sæsoner siden, at Bo Tolstrup har været involveret i noget håndboldmæssigt, der kvalificerer ham til stillingen som talentansvarlig. Hvad siger du til den udlægning?

- I Simon får vi en relativt ung træner, der har masser af erfaring med både senior- og ungdomshåndbold. Og du har ret i, at Bo ikke har set så meget håndbold i de seneste år som flere af de andre ansøgere. Men vi snakker om en mand, der har mange års erfaring med talentarbejde og tophåndbold, og vi kan rigtig godt lide de visioner, Bo har, siger Morten Henriksen og fortsætter:

- Det skal med, at Bo træder ind i et system, der blandt andet via Claus Hansens arbejde er stærkt forankret og rummer mange meget dygtige og dedikerede trænere. Bo har "kun" ansvaret for talentudviklingen, han skal jo ikke træne alle spillerne. Og så skal man huske, at man med nye øjne på noget får nye muligheder.  Det er dog ikke sådan, at Bo kommer ind og vender alting på hovedet, det kan jeg godt garantere. Men vi vil se små justeringer og optimeringer.