DHF er helt tryg ved Nørklit-ansættelse

Nogle har undret sig over ansættelse af Peter Nørklit som talenttræner, fordi han skal arbejde med sin egen datter, men DHF-talentchefen afviser, at det er et problem

Torsdag blev den tidligere landsholdsmålmand Peter Nørklit af DHF præsenteret som talenttræner på målmandsdelen for pigerne i årgang 2006/07. Og der gik ikke mange minutter, før man på de sociale medier kunne se en kommentar om det fornuftige i det valg. Ikke på grund af Peter Nørklits evner, men fordi hans datter er en del af talenttræningen og landsholdstruppen for de pågældende årgange. Og på Ubold blev vi også kontaktet om emnet.

Men det er et tema, DHF har været opmærksom på i hele processen, fortæller Søren Skaastrup Frydendal, talentchef i DHF.

- Det er selvfølgelig noget, vi har drøftet både internt og med Peter i ansættelsesprocessen. Akkurat som det er tilfældet, hvis en ansøger har et tilhørsforhold til en klub, der har landsholdsspillere. Så der ligger grundige overvejelser bag ansættelsen af Peter Nørklit, slår Søren Skaastrup Frydendal fast – og kalder Peter Nørklit for en voldsomt spændende kapacitet.

- Vi mener, at Peter fagligt er meget kompetent til jobbet som talenttræner, lyder det.

Søren Skaastrup Frydendal peger på, at Andrea Nørklit, som Peter Nørklits datter hedder, allerede er inde i DHFs talentsystem og allerede har spillet de første landskampe, da U17-landsholdet for nylig var i Polen.

- Så det er ikke sådan, at hun nu kommer med, fordi hendes far bliver talenttræner. Hun er allerede blevet bedømt af flere andre trænere, hvor U17-landstræner Ole Bitsch har det afgørende ord i forhold til udtagelserne, siger Søren Skaastrup Frydendal.

Talentchefen konstaterer, at situationen havde været en helt anden, hvis Peter Nørklit havde stået med eneansvaret for at udtage spillere til talenttræning og landshold.

- Var det sådan, var ansættelsen bekymrende. Men det er nu engang ikke tilfældet. Vi har mange talenttrænere i DHF, og de indgår i et samarbejde, der for målmandstrænernes vedkommende også involverer Michael Bruun, der arbejder med A-landsholdene. Peters rolle bliver alene at komme til de fire årlige træningssamlinger og give de omkring otte deltagende målmænd en masse gode råd med på vejen. Han skal ikke udtage spillere. Det er ret centralt i forhold til, at vi ikke ser nogen udfordringer med habilitet, siger Søren Skaastrup Frydendal og tilføjer:

- I denne debat er det også vigtigt at huske, at mens Andrea ret hurtigt ryger videre i DHF-systemet, så fortsætter Peter med at arbejde med nye målvogtere.