DHF lancerer ny talentstrategi

Den nye talentstrategi taler om langsigtet udvikling og udvikling gennem hele håndboldlivet

Begejstring, udvikling, fællesskab og troværdighed er fire af kodeordene i ny talentstrategi, som DHF netop har lanceret.

  • Vores drøm og mål er, at vi i Danmark sikrer, at vores talenter udvikler sig til både verdensklasse håndboldspillere og som mennesker.

Sådan indledes DHF’s nye talentstrategi, der offentliggøres i dag – efter at have været på vej i, hvad man godt kan betegne som ”et godt stykke tid”. Strategien er født af blandt andet workshops, møder og interviews.

DHF understreger, at den nye talentstrategi ikke er udløst af, at talentarbejdet står på en brændende platform.

  • Vi er dygtige til at talentudvikle i Danmark. Det vidner vores resultater i de seneste mange år om. Vi har dygtige trænere og et enestående system, men mange andre lande arbejde også med at optimere talentsystemerne, og det er vigtigt, at vi også justerer og udvikler, siger Søren Skaastrup Frydendal, talentchef i DHF.

Den nye talentstrategi taler om langsigtet udvikling og udvikling gennem hele håndboldlivet. Og den taler om det at agere i et præstationssamfund med kedelige tendenser om stigende mistrivsel hos unge.

  • Det kalder på nye fremgangsmåde og på, at vi har et solidt, værdibaseret ståsted, kan man læse i strategien.

I strategien understreges vigtigheden af at have en ”bred tragt” i begyndelse af talentudviklingen af en årgang. Og at tragten senere bliver smallere, både fordi der er en økonomi at tage hensyn til, men især fordi det senere i forløbet bliver lettere at vurdere spillerne.

DHF konstaterer også, at der nødvendigvis må ske i selektion i talentudviklingen. Men den skal være transparant, etisk korrekt og leve op til forbundets værdier – hvor kodeordene er begejstring, udvikling, fællesskab og troværdighed.

I den nye talentstrategi udpeges fire strategiske indsatsområder:

  • Talentsystemet skal være rat at være i, og det er vigtigt, at der er sammenhæng i den enkelte spillers hverdag.
  • Det skal være fokus på kompetenceudvikling end på selektion. Derfor skal der være en stærk feedbackkultur.
  • Der er fokus på, at der findes mange typer af håndboldspillere. Det er vigtigt, at talentsystemet ikke består af spillere med de samme kompetencer.
  • Glæde og begejstring skal være bolværket mod modgang og pres, der er en naturlig del af det at jagte resultater. Derfor er glæde og begejstring fokusområder i talentarbejdet.

Der er ikke sat en udløbsdato på den nye strategi. Men det skal årligt evalueres en gruppe med sportschef Morten Henriksen og talentchef Søren Skaastrup Frydendal i spidsen.

Hele strategien kan ses i dette link eller på dhf.dk: https://www.dhf.dk/nyheder-og-presse/nyheder/ny-talentstrategi-fokuserer-paa-udvikling-af-hele-haandboldspillere-i-verdensklasse/

Generation 24