DHF: Sikre rammer på talentsamlinger

DHF tør godt afholde ungdoms-træningssamlinger i en coronatid, siger sportschef Morten Henriksen

Hvorfor holder DHF træningssamlinger for unge spillere, når fx lejrskoler skal aflyses? Det spørgsmål har Ubold fået fra flere sider - og Morten Henriksen, sportschef i DHF, forstår godt, at nogle undrer sig.

- Jeg er med på, at det godt kan virke mærkeligt. I DHF følger vi de retningslinjer, DIF og sundhedsmyndighederne opstiller, og vi tror på, at det er vigtigt at finde veje, som vi kan agere sikkert på i forhold til coronapandemien, som jeg kan garantere, at vi tager voldsomt alvorligt, siger Morten Henriksen.

I forhold til talenttræninger og samlinger i forbundsregi fortæller Morten Henriksen, der med indkaldelsen følger en coronaprotokol, som spillere og forældre skal følge.

- Vi anbefaler fx, at alle, der kommer til en samling, har en nylig coronatest, lige som vi under samlingerne har stort fokus på en række forskellige tiltag. Men vi er nu engang i den situation, at myndighederne vurderer, at vi godt kan spille håndbold, og i DHF synes vi, at det er synd at slukke drømmen for en lang række spillere, for hvem håndbold betyder rigtig meget, siger Henriksen og tilføjer:

- Jeg kan garantere, at lige så snart, vi ikke er sikre på sikkerheden i forhold til corona og samlinger, så lukker vi dem ned. Jeg synes, vi har fået skabt nogle sikre rammer, og indtil videre ser det ud som om, at det virker, i og med, at vi ikke har registerer smitteudbrud efter en samling.

Generation 24