DM-analyse-optakt - fra Jesper Johnsen, ØBG

Jesper Johnsen, der står i spidsen for de ØBG U14-drenge, der spiller DM i weekenden, sætter her ord på de fire DM-hold i U14 drenge.

Så har ØBG U 14 drenge haft sidste træning inden DM .

8 år er gået siden jeg startede op i som træner for en flok drenge i 1 . Klasse .
Vi startede op med 9 drenge - i denne sæson er der 4 U14 hold i ØBG .

Det har været spændende at følge årgang 2003 og se hvordan de enkelte hold har udviklet sig - men mest spændende har været at følge hvordan der er poppet nogen spillere op, som ingen havde set det helt store i som U12 .

Vi skal møde nogen gamle kendinge til DM. Her er helt subjektivt billede af holdene.

FIF, GOG og HF Mors er tre hold, som vi også spillede mod ,dengang da vi var blandt de bedste U12 hold .
Men også hold som har en helt andet trup, end da vi mødtes ved JM og det uofficielle DM i U for 2 år siden .

FIF U14 er blevet Københavns samlings sted for hovedstadens bedste spillere - et utroligt stærkt hold med en kæmpe bredde og et meget stærkt setup.

Nok DM stærkeste hold på papiret, men ikke stærkere end de kan tabe til alle de 3 andre hold .
Tror ikke de har tabt en kamp (hverken turnerings-, pokal- eller træningskamp i denne sæson).

GOG er selvfølgelig med - men det er de fordi, Thurø -rengene under ledelse af Søren Haagen smeltede sammen med GOG i U14 .
Er hold med klassiske GOG dyder - stærkt forsvar - Danmarks bedste 03-målvogter og en kontrafase som man bare har i GOG.

HF Mors er efter de har hentet en flok meget meget dygtige Thisted drenge ind i U 14 blevet det hold som jeg synes har flyttet sig mest de sidste 2 år .

De har 03 årgangens bedste VB - han spiller som en senior spiller, kæmpe overblik, stor fysik og et vindergen ud over der sædvanlige.

Desuden har de en højre back der på 1 skridt kan score fra 10-11 meter - og en højrefløj der kan noget teknisk, man ikke kan som 14 årig. Udfordringen er deres bredde .

Så er der ØBG - uden tvivl DM mest sammenspillede hold , da der ikke har været tilgang de sidste 3-4 år. Dog har ØBG fået en spændende ny målvogter .

Et hold der er kendetegnet ved at målene er fordelt på mange spillere og hvor der spilles med flere forskellige forsvars formationer og et hold der kan slå alle 3 hold til DM. 

Et hold med lidt for mange galop heste og lidt for få trav og arbejds heste - skader har været og er et tema der kan gøre ondt på ØBG.

Og så bliver det spændende at se om de senior tendenser vi ser i slut spillet også bliver tendenser til U 14 - 16 - 18 DM. Her tænker jeg specielt på 7 mod 6.

Jeg ved ikke, om jeg afslører for meget ved at sige, at jeg synes, det er utrolig ærgerlig at se så mange kampe i slutspillet hvor 7 mod 6 er hovedtemaet - det er altså røvsygt at se det spil være hovedingrediensen i 2 gange 30 min .

Og ja jeg ved sgu godt, at det gælder om at vinde og reglerne er sådan - men så er reglerne håbløse!