DM for U16 & U18 drenge - Claus Hansens evaluering

DHFs talentansvarlige Claus Hansen var sammen med en række af talenttrænerne på drengesiden til stede på lægterne ved weekendens DM-stævne for U16 og U18 drenge i Skanderborg. Og Hansen er begejstret for stævnet.

- Vi har været vidne til et fantastisk arrangement, hvor folkene i Skanderborg virkelig har sat alle sejl til. Det skal de have stor ros for, siger Claus Hansen og hæfter sig på den sportslige del ved de mange tætte kampe.

- På nær bronzekampen i U18 var alle andre kampe meget tætte med to finaler, der blev afgjort meget sent. Det har givet masser af intensitet og seværdige kampe, siger han.

Claus Hansen holder som bekendt ikke med nogle af holdene, men han er glad for, at TIK Taastrup vandt i U16 drenge.

- Jeg er glad for at se, at et rendyrket foreningsbaseret hold kan vinde et DM så langt oppe i rækkerne. Vi snakker om et hold, hvor spillerne rent faktisk sover hjemme hos deres forældre og ikke er tilknyttet et college eller lignende. Det er næsten helt befriende, siger Claus Hansen og roser blandt andet TIK-spillerne for et stærkt forsvarsspil, hvor musketerånden hersker – én for alle, alle for én.

- Jeg må også rose Skanderborg for sejren i U18. Holdet har nogle meget dygtige trænere, der får det maksimale ud af deres spillere, og jeg kan næsten fælde en tåre over, at en kapacitet som Jesper Holm ikke skal træne nogen i næste sæson. Jeg håber, at der er en klub, der kan få Holm til at ændre mening, siger Claus Hansen og deler lidt flere roser ud.

- Det var også en oplevelse af se spillere som Matias Campbell fra Taastrup og Jonatan Würtz fra Nyborg. Her er tale om er par fyre, der ved, at hvis deres hold skal have en chance, så SKAL de spille godt. De går ind og tager masser af ansvar og er virkelige ledere, der leder holdkammeraterne på en positiv måde. Der stadigvæk utrolig meget læring i at have mange aktioner med bold i hver eneste kamp, hvilket mange bør huske på inden de skifter klub, siger Claus Hansen.

- Endelig skal dommerparret Lasse Wahlstrøm og Jonas Primdahl roses for at være helt usynlige i U18 finalen, større anerkendelse kan dommere i mine øjne ikke få. De dømte ikke, de afviklede kampen med stort overskud og forståelse for de følelser både spillere og trænere har i så vigtige kampe. Dejligt, fortæller Claus Hansen

Alt i alt så Hansen og medtrænerne flere gode præstationer, og nogle af disse giver "bonus".

- Der er spillere, der i løbet af weekenden har gjort sig så positivt bemærkede, at de kommer med til DHF's Sommerlejr, selv om ikke de tidligere har været udtaget, lyder det fra Claus Hansen.