DM for U16 & U18 piger - Flemming "Tuborg" Larsens evaluering

Flemming "Tuborg" Larsen, talentansvarlig på pigesiden i DHF, var på pklads ved de ældste pigers DM i Gudme, og rent sportsligt sprang især to ting i øjnene.

- På negativsiden står, at der i U16 om lørdagen var alt for mange tekniske fejl. Og der var knas med både afleveringsteknik og balance. Det overraskede mig. Heldigvis blev det bedre om søndagen, siger han og går videre:

- På positivsiden hæftede jeg mig især ved, at holdene i både U16 og U18 udfordrede hinanden med forskellige forsvarsformationer, både af den offensive og den defensive slags. Det gav mange bolderobringer og stjålne bolde, og det er noget, vi har kigget på i talentsystemet. Så det gjorde godt at se. Desuden hæfter jeg mig ved, at der var mange forskellige typer af spillere på nærmest alle positioner, hvilket er rigtig godt.

Modsat drengenes stævne i Skanderborg, hvor op mod 2000 tilskuere var til steder over weekenden, var der noget bedre plads til tilskuere i Gudme, hvor besøget ikke var prangende.

- Jeg vil gerne slå fast, at GOG havde skruet et rigtig godt stævne sammen, det kan de virkelig i den klub. Men det er rigtigt, at der ikke var så mange tilskuere, som man kunne have ønsket sig. Jeg tror dog, at en del af forklaringen skal findes i, at netop GOG havde mange af sine hold afsted til forskellige DM-stævner, og at mange GOG-fans kørte til Skanderborg, hvor der var to GOG-hold i aktion, siger Flemming "Tuborg" Larsen og kommer med et forslag:

- Man kunne overveje at skille DM-stævnerne yderligere ad, så de strakte sig over flere weekender. Så kunne tilskuerne fra de klubber, der har flere hold med, have muligheden for at se alle klubbens hold.