DM-optakt: FIF U16 piger

FIF fortæller følgende om det kommende DM for U16 piger:

For andet år i træk skal FIF’s U16 Piger kæmpe med om medaljer af fineste karat, når det i weekenden går løs med de officielle Danmarksmesterskaber.

Det siger sig selv, at det kræver en rigtig flot sæson at kvalificere sig til et DM, hvilket også har været tilfældet for disse seje piger. Holdet vandt samtlige de første 17 turneringskampe, men det blev et uafgjort resultat, der endegyldigt sikrede kvalifikationen. Resultatet kom i hus via 25-25 mod de evige rivaler fra Ajax/TIK i sæsonens tredjesidste runde. Sæsonens hidtil eneste nederlag kom på allersidste spilledag, hvor HC Odense havde alt at spille for. Hermed gør HC Odense altså FIF-pigerne selskab til DM.

Cheftræner Martin Grønmann Larsen beretter:

- Jeg har stor respekt for de her piger. De satte sig en målsætning fra starten af året om at ville til DM, og det lykkedes.

- Det lykkedes især pga. truppens bredde og fordi alle bidrager. Hvis vi skal se tilbage på hele sæsonen, så har vi måske stillet stærkest mulige hold i 4 ud af 20 turneringskampe, men pigerne har arbejdet hårdt og suppleret hinanden godt hele vejen igennem.

På trods af de flotte statistikker ved Martin, at lørdagens semifinale mod FC Midtjylland bliver en hård nød at knække:

- Vi skal møde de store forhåndsfavoritter. De har 8 spillere, der har fået U17-landsholdsdebut, så det bliver uden tvivl sæsonens sværeste kamp. Vi skal sørge for at holde fast i vores eget spil og gøre de ting, vi er gode til, i stedet for at lave en masse om til lejligheden.

- Vi har kæmpe respekt for alle modstandere i weekenden, men vi håber selvfølgelig, at vi kan stå med en medalje på søndag.

Kampen mod FC Midtjylland fløjtes op lørdag kl. 11.00.

DM for U16 og U18 Piger afvikles i Vallekilde-Hørve Fritidscenter.