DM-overraskelse er klar til at spille sin chance

U16-drengene fra Gunslevholm har formået at spille en af de mindre efterskoler til DM

Vi fornærmer næppe nogen ved at konstatere, at den største overraskelse ved denne sæsons DM-stævner er Gunslevholm Idrætsefterskole, der er med hos U16 drenge. Meget godt gået af et hold drenge, der mødtes før første gang 12. august og egentlig blot havde som sæsonmål at blive mellem de to bedste i 1. division.

- Vi står med en flok drenge, der har rykket sig helt vildt på meget kort tid. Og rigtig mange af drengene har aldrig før spillet på det her niveau. Alligevel har vi spillere, som jeg vil betegne som profiler i ligaen, konstaterer Thomas Jørgensen, der sammen med Lars Ulrik Gerts udgør trænerteamet hos DM-deltageren, der til daglig har base på Nordfalster.

Stenhårdt knokleri

Thomas Jørgensen fortæller om en flok drenge, der har knoklet i både hal og styrkelokale i løbet af skoleåret.

- Det viser, at vi har et set-up, der virker rigtig godt og kan flytte folk, når man arbejder stenhårdt. Og det er der blevet, garanterer han og tilføjer:

- Vi havde et par kampe inden jul, hvor vi faldt sammen, fordi vi manglede en base. Det var også noget, vi lærte en masse af. Og jeg mener bestemt, at vi fortjener at være med ved DM. Halvandet døgn efter, at vi pressede GOG, vandt vi overbevisende den afgørende kamp mod FIF. Det skal med, at vores spillere ikke er kommet til fra de sædvanlige topklubber, og ingen af drengene har spillet på dette niveau før. Men at man kan gå fra at spille 2. division B den ene sæson og U16 DM den næste, det siger jo meget godt alt om, hvor meget vores spillere har rykket sig.

Klar til at være underdog

Thomas Jørgensen erkender blankt, at hans mandskab kommer til DM i Roskilde som alt andet end favorit.

- Vi er på det rene med, at vi begynder DM som den mindste favorit. Tingene bliver ikke lettere af, at vi skal op mod et meget, meget stærkt Skanderborg-hold. Men vi er gode til at være underdogs og er klar til at spille for vores chance. Der er jo intet pres på os, fastslår han.

Drengene fra Gunslevholm kan regne med pæn støtte fra tilskuerpladserne, når der fløjtes op til DM på lørdag. Det garanterer Thomas Jørgensen.

- Vi har til nogle af vores hjemmekampe haft i omegnen af 400 tilskuere. Der er en intens DM-stemning på skolen, og hele efterskolen bakker op om holdet, lige fra dansepigerne til Teamgym. Så der vil komme en del tilskuere til DM, der holder med os,” lyder det fra Thomas Jørgensen, der samtidig glæder sig over, at DM-deltagelsen er god branding af Gunslevholm som idrætsefterskole.

- At vi kan få et hold med til DM viser jo, at græsset ikke altid er grønnest på de store efterskoler. Vi har et megagodt set-up, træner og omgivelserne. Så vil man, kan man også på Gunslevholm, lyder det.

Generation 24