DM U14 drenge: HEI - Herning

Tempo slog fysik, da HEI indledte DM med en sejr

U14 drenge DM HEI – Herning (14-8) 24-19

Mål HEI: Hjalte Lykke 9 (4), Marius Ploug Meineche 4, Frederik Jægerrum 4, Magnus Strømkjær Pedersen 4, Oscar Møller 1, Simon Skovhus Jensen 1, Oskar Laursen 1.

Mål Herning: Bertram Simonsen 6, Hector Villadsen 4, Magnus Legahn 3, Anders Friis 2, Christopher Ekmann 2, Markus Ibsen 1, Viktor Sand 1.

Den jyske 2’er slog den jyske 1’er ganske overbevisende, da HEI leverede en opvisning i fart og klogskab mod fysisk stærke Herning.

HEI må være det fysisk mindste hold ved et U14 DM i nyere tid, men det generede ikke aarhusianerne, der lynhurtigt bragte sig foran 5-1 og aldrig så sig tilbage.

Målt på kilo havde Herning vel en mand mere på banen, men Herning-spillerne fandt aldrig nøglen til at løse HEI’s forsvar – hvad enten dette var ultraoffensivt som i 1. halvleg eller fladt og bevægeligt i 2. halvleg. Alt for ofte endte et Herning-angreb med en soloaktion. Det kan virke, men gjorde det bestemt ikke denne lørdag.

Virke gjorde til gengæld HEIs angrebsspil, hvor man via højt tempo og boldsikkerhed gang på gang fik bragt Herning ud af kurs. Især Hjalte Lykke, en af banens mindste, drev gæk med modstanderne – han endte med 9 mål og en fortjent kåring som kampens spiller.

Alt i alt en meget, meget interessent håndboldkamp med to vildt forskellige hold.