DM U14 piger: Køge - Skanderborg

Køge satte trumf på i den afgørende kamp mod Skanderborg

U14 piger DM Køge – Skanderborg 28-20 (13-7)

Mål Køge: Laura Maria Borg Thestrup 11 (1), Stine Caroline Friss 7, Felippa Nedovic Larsen 4, Anne With Johansen 2, Ida Marie Wrang Nielsen 2, Amalie Larsen 1, Mathilde Rolighed 1.

Mål Skanderborg: Boline Laursen 4, Clara Bang 3 (1), Julie Mathiesen Scaglione 3, Sofie Soo Mortensen 3, Emma Lundstrøm 2, Mille Klintby 1, Emilie Hansen 1, Ida Iversen 1, Andrea Kjærgaard 1.

Køge er danske mestre i U14 piger efter en overbevisende indsats i den afgørende kamp mod Skanderborg, der var blevet mestre med blot uafgjort.

Kampen fik en mærkværdig start, da Køge bragte sig foran 7-0 på 8 minutter. Det lignede en tidlig afgørelse, men så scorede Skanderborg fem gange i træk – og vi havde igen en kamp.

Men Køge lod sig ikke slå ud, og det var sjællænderne, der havde initiativet.

Rent defensivt fik Købe pakket Skanderborgs farlige bagkæde med Julie Mathiesen Scaglione, Clara Bang og Emilie Hansen nærmest helt ned. Og i den anden ende bombede Laura Maria Borg Thestrup fra distancen, mens Stine Caroline Friss blev ved med at score fra venstre fløj. Og i Køge-kassen var Sara Affeldt i den grad godt kørende.

Køge førte 13-7 ved pausen – og der blev aldrig spænding om udfaldet. En af årsagerne var, at Skanderborg måtte spille de sidste 12 minutter igen uden Julie Mathiesen Scaglione, der blev ramt af et hårdt dømt rødt kort. Umiddelbart vurderet var løbet dog kørt for Skanderborg, da det røde kort faldt.

Summa summarum: Det kan godt være, at Køge skuffede en lille smule ved at smide et point i kampen mod FIF, men derefter har pilen kun peget opad. Og i finalen var der om end ikke klasseforskel, så stor forskel på Køge og Skanderborg.