DM U14 piger: Skanderborg - FIF

Skanderborg klar til finalekamp mod Køge

U14 piger DM FIF – Skanderborg 24-25 (14-14)

Mål FIF: Signe Marie Hrenczuk 7, Martha Nickelsen 5, Frederikke Hjorth Christensen 4, Abela Imeri 3,  Mathilde Eggertsen 2, Kaya Rohrberg Nielsen 2 (1), Ronya Abrahamsen 1.

Mål Skanderborg: Emilie Hansen 9 (4), Clara Bang 5, Julie Mathiesen Scaglione 5, Ida Iversen 2, Sofie Soo Mortensen 2, Andrea Kjærgaard 1, Emma Lundstrøm 1.

Skanderborg og Køge mødes søndag i en direkte duel om DM-guldet hos U14-pigerne – efter at Skanderborg med hiv og sving sikrede sig en 25-24 sejr over FIF.

Det blev en kamp, som Skanderborg generelt havde styr på, men i slutningen af begge halvlege trådte FIF i karakter og bragte spænding ind i opgøret.

Det betød i første omgang, at  FIF fik halet ind på Skanderborg op til pausen, så de to hold kunne dampe af med 14 scoringer hver. I anden omgang betød det, at FIF ved at gå frem rent defensivt i slutminutter gjorde 25-21 til Skanderborgs favør til 25-24 – og havde kampen varet to-tre sekunder længere, havde FIF (nok) udlignet.

Nu slap Skanderborg med skrækken og kan glæde sig over, at man fører puljen og bliver dansk mester med blot uafgjort mod Køge i søndagens kamp, en kamp Køge skal vinde for at blive mester.

Skanderborg Emilie Hansen blev kåret til kampens spiller, hvilket var svært at indvende noget mod, for hun gjorde det fremragende gennem de 50 minutter. Hårdeste konkurrent var nok FIF’s energibundt Signe Marie Hrenczuk, der scorede syv rene mål i opgøret og især var giftig fra venstre fløj.