Efter tre kampe i Ungarn: Tilfredshed hos Eriksen

De danske U20-landsholdspiger slog Japans A-landshold

De danske U20-landsholdspiger er vendt hjem fra Ungarn, hvor det blev til kampe mod to U20-landshold fra værtsnationen samt en mod Japans A-landshold.

Og landstræner Heine Eriksen er rigtig godt tilfreds med, hvad han har set.

- Nogle gange er en landsholdssamling på denne tid en lidt speciel størrelse, fordi vi er pænt langt fra både den seneste og den kommende slutrunde. Men det er slet ikke den fornemmelse, jeg sidder med denne gang. Det har været en rigtig god tur, der har gjort os klogere på mange ting, siger Eriksen.

Danmark mødte fredag Japans A-landshold og vandt 23-22 efter have været nede med 12-14 ved pausen.

- Her spiller vi virkelig godt, især i 2. halvleg. I betragtning af, at vi blot havde tre træningen sammen, inden vi rejste, og havde seks debutanter med, så var det en meget, meget flot kamp, siger Heine Eriksen.

Lørdagens kamp mod Ungarns bedste U20-hold, der sandsynligvis er det bedste hold på verdensplan i årgangen, blev tabt med 26-31.

- Vi spiller rigtig godt i perioder, især offensivt. Midtvejs i 2. halvleg er vi blot nede med to. Der var en kamp, hvor de "rutinerede" i truppen trak et meget stort læs, lyder det.

Søndag tabte Danmark 27-28 til Ungarns B-landshold i U20-årgangen.

- Her får de seks debutanter i truppen rigtig meget spilletid, og de og holdet gør det godt, fortæller Heine Eriksen.

Bredde overrasker

Landstræneren er positivt overrasket over flere ting.

- For det første må vi konstatere, at årgangen er bredere, end vi troede. Det betyder, at der bliver kamp om pladserne frem mod sommerens slutrunde, siger Eriksen og fortsætter:

- Det er måske så meget sagt, at jeg er er overrasket, men det blev i hvert fald tydeligt, at vores spillere nu er langt i overgangen fra ungdom og til senior. Langt de fleste spiller og træner med seniorspillere, og det kan ses.

Næste gang, U20-landsholdspigerne samles, er i marts 22, hvor der venter en tur til Rumænien og kampe mod Frankrig, Tjekkiet og værterne.