En landsdækkende liga spiller ikke umiddelbart for Aalborg Håndbold

Økonomi kan afholde Aalborg fra at deltage i ny liga

I den nærmeste fremtid kan DHF træffe beslutningen om at indføre en landsdækkende, lige-ud liga for U19-hold. Men det er ikke alle klubber, der er lige vilde med ideen. En af de klubber, der ikke ubetinget klapper i hænderne af begejstring, er Aalborg Håndbold.

- Rent økonomisk er en liga i traditionel forstand med lige mange ude- og hjemmekampe ikke økonomisk spiselig for Aalborg Håndbold. Det bliver simpelthen for dyrt,” siger Stefan Madsen, cheftræner for Aalborg Håndbolds ligaherrer – og i øvrigt også U20-landstræner.

Madsen finder det generelt problematisk, at klubber, der har niveauet til at være med, kan være tvunget til at sige nej på grund af netop økonomi.

- For produktets skyld mener jeg, at vi skal finde en løsning, så de bedste hold kan være med, siger han og ser desuden rejsetiden for U19-spillerne som en udfordring.

- Vi snakker altså stadig ungdomsspillere, der også har en uddannelse at passe. Og hvor motiverende er det at sidde 8 timer i en bus for at få ingen eller minimalt med spilletid, spørger han

Stefan Madsen peger på den såkaldte NBA-model, som Skanderborg-træner Laurids Søgaard Petersen har udtænkt, som en løsning. Modellen gør, at intet hold kommer til at krydse Storebælt mere end fire gange på en sæson.

- Så begynder det at blive spændende, siger han.

Er han ikke varm på en traditionel liga-struktur, så er Stefan Madsen til gengæld tilhænger af en lige-ud-turnering.

- Det vil presse spillerne noget mindre. Ender vi med en lige-ud-turnering, så håber jeg, at vi kan strække turneringen noget længere ud end i dag. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor langt de fleste hold allerede er færdige med at spille kampe i marts, siger Stefan Madsen.

Generation 24