Eriksen: Det er nærmest vanvittigt ...

Der er på ingen måde tale om falsk ros, når U19-landstræner Heine Eriksen kalder sit holds sejr over Frankrig for en helt igennem fantastisk præstation.

- Jamen, vi er så hårdt ramt, at det næsten er vanvittigt. Vi har adskillige spillere, der er syge. En af dem rejste sig direkte fra sygesengen og satte sig i bussen og kørte til hallen. En anden kastede op både før og under kampen, og det var først under opvarmningen, at vi vidste, hvem der i det helt taget kunne spille. Vi ved ikke, hvad det er, men noget tyder desværre på, at det ikke er stoppet, siger Eriksen, hvis mandskab også har andre ting at kæmpe med.

- Der er ekstremt varmt og fugtigt i hallen. Og ja, det er ens for alle hold, men jeg kan i hvert fald konstatere, at det giver os problemer. Dertil kommer, at EHF kræver, at vi spiller med deres harpiks, og den er intet bevendt, så pigerne render rundt med et stykke sæbe i hænderne, lyder det fra Eriksen.

Der er dog et lys i mørket. Sejren over Frankrig gør, at Danmark er sikker på at vinde sin pulje, og dermed kan der spares på spillere i onsdagens kamp mod Tyskland, hvorefter der kommer en kampfri dag, før det gælder semifinalen - sandsynligvis mod Rusland.

- Det gør sejren i dag endnu mere vigtigt, og vi håber selvfølgelig på, at der i løbet af de to dage sker en bedring hos de syge spillere - og at der ikke er endnu flere, der bliver syge. Og så tror vi nok, at der er aircondition i den hal, hvor vi spille semifinale, siger Heine Eriksen.