Eriksen er godt tilfreds efter åbningssejr

Der var god læring i onsdagens VM-kamp mod Montenegro, siger Heine Eriksen

Danmark kom fint i gang ved pigernes U20 VM med en 24-20 sejr over Montenegro i første puljekamp - og det var en kamp, hvor Danmark blev udfordret og fik lov til at arbejde for tingene, fortæller landstræner Heine Eriksen.

- Montenegro dækkede 6:0, 5:1, 3:2:1, mandsopdækkede og gik i helbanepres. Og de spillede både 6 mod 6 og 7 mod 6. Det gjorde, at vi blev taktisk udfordret gennem hele kampen, og det var fedt og gav masser af god læring og grobund for nogle gode snakke efter kampen, fortæller Eriksen og konstaterer, at Danmark ikke spillede nogen superkamp.

- Der er mere i os, men vi gjorde det fint, siger han og roser Montenegros keeper.

- Hun var virkelig god og en spiller, der kan blive en af fremtidens topkeepere.

Torsdag venter Italien, der tabte 20-25 til Argentina i sin første puljekamp.

- Med al respekt er Italien nok det svageste hold, vi kommer til at møde ved VM, men vi skal ud og bevise, at vi er bedre. Forhåbentlig bliver det en kamp, hvor nogle af de spillere, der ikke fik så mange minutter mod Montenegro, for alvor kan spille sig ind i turneringen, siger Heine Eriksen.

Danmark er, fortæller Heine Eriksen, kommet fint på plads i Celje. 

- Vi bor fint, og hallen er god, slår han fast og peger på Sverige, Ungarn, Frankrig og Rumænien som de formodet fire bedste hold i turneringen.

- Sammen med Rusland, der er udelukket fra VM, er det de hold, vi efter sidste slutrunde vurderede var bedre end os. Men vi tror på, at vi kan udfordrer dem og spille med, når turningen skal afgøres, siger landstræneren.

 

Generation 24